Шампионска лига - група \"А\"

14:40
Шампионска лига - група \"А\"
На безспорният фаворит и лидер в групата Челси предстои гостуване на румънския шампион Клуж. Дебютантите в лигата вече изненадаха отбора на Рома след като го победиха насред Рим с 2:1, а сега пред тях се изправя ново сериозно предизвикателство. Загубилите първите си срещи Бордо и Рома се срещат на стадион "Шабан Делма" във Франция и по всяка вероятност ще предложат здрава битка пред около 34 хиляди зрители.

21:45 часа : Клуж - Челси

Загадката в лигата тази година. Румънският шампион отиде до Рим, видя и победи! Рома се опари много от феноменалния ляв крак на Хуан Кулио, а Кристиано Дони на вратата изглеждаше като на разстрел. Бившият "армеец" Еуген Трика се представя на ниво в новия си отбор, като дори и асистира с пета за първия гол на Кулио във
"Вечния град". Клуж игра страхотно в първата среща и логично победи, но е трудно да се каже дали отборът ще успее да повтори тази си игра срещу Челси. Лондончани излизат за първи път срещу румънски отбор в Европа. "Сините" играят стабилно на всички фронтове, а липсата на Есиен и Карвальо не се усеща в тима, благодарение на отличните изявите на Оби Микел и Алекс. Схема с един нападател (Анелка или Дрогба) изглежда най-логична за Сколари, като подкрепа от задни позиции ще трябва да оказват Лампард, Балак, Джо Коул и Флоран Малуда. Логиката накланя везните в полза англичаните, но снощната среща на БАТЕ с Ювентус доказа, че всичко в лигата е възможно.

Вероятни състави:

Клуж : Станчу, Перейра, Галиаси, Каду, Тони, Кулио, Морешан, Дани, Трика, Дубарбиер, Коне

Челси : Чех, Коул, Алекс, Тери, Босингва, Балак, Лампард, Малуда, Микел, Анелка, Дрогба


► 21:45 часа : Бордо - Рома

Двата тима все още не могат да намерят желаната форма от началото на сезона. "Жирондинците" получиха четворка от Челси в първата среща и сега ще имат възможност за поправка. Съставът на французите се запази от миналата година, но въпреки качествените попълнения в лицето на Пласенте, Гуфран и Гуркуф, липсата на пенсионираният Мику все още се усеща. Бордо традиционно играе трудно срещу италиански противници, но радостното в случая за тях е колебливата форма на Рома и слабият им старт в лигата. От началото на сезона "римските вълци" не се постигнали победа в гостуване и винаги са получавали гол. Проблемите идват преди всичко от множеството контузени играчи в защитната линия на тима. В срещата срещу Клуж се наложи в центъра на отбраната да играят  Панучи и Касети, които са крайни бранители. За тази среща в тима се завръща Филип Мексес, на който ще се разчита много в дефанзивен план и по всяка вероятност ще сформира двойка с Кристиан Панучи. Състоянието на Франческо Тоти е доста тревожно и по всяка вероятност той няма да може да води атаката на тима във Франция. Среща с доста труден за прогнозиране краен изход, но мисля че Бордо няма да загуби.

Вероятни състави:

Бордо : Валверде, Шалме, Енрике, Диара, Диавара, Журиети, Фернандо, Вендел, Горкуф, Кавенаги, Шамак

Рома : Дони, Рийзе, Панучи, Мексес, Сисиньо, Акуйлани, Де Роси, Перота, Тадей, Менез, Вучинич

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация