БАТЕ Борисов и големия футбол

13:36
БАТЕ Борисов и големия футбол
Отборът на БАТЕ Борисов спечели първа точка при домакинския си дебют в Шампионската лига срещу италианския гранд Ювентус. Кошмарът на вицешампиона на България Левски направи 2:2 със "Старата госпожа" и показа на Европа нещо рядко срещано последно време във футбола - не само парите движат най-великата игра. Както е известно белоруският шампион има изключително нисък бюджет. Желанието на футболистите водени от младия наставник Виктор Гончаренко, еуфорията от участието в най-престижния клубен турнир и късметът, който ги съпътства, показаха, че не е задължително да си богат клуб за да се представяш достойно. Разбира се, излишно е да се правят каквито и да било илюзии, че БАТЕ може да се класира на различно от 4-тото място в тази група, но спечелената точка, дори да остане само една, е достатъчно добро представяне за белоруския отбор. А радостта, която борисовци донасят на своите привърженици, както се казва в една реклама, е безценна.

\"\"Треньорът на БАТЕ Виктор Гончаренко остана много доволен от спечелената точка срещу Ювентус.

"Имаме пълно право да се гордеем след този мач. БАТЕ доказа, че във футбола няма нищо невъзможно. Надявам се в следващите четири мача да постигнем нов подобен успех", заяви Гончаренко след историческия мач за неговия тим.

Наставникът на италианския гранд Ювентус показа, че никак не е доволен от играта на своите футб\"\"олисти. Раниери изведе "Старата госпожа" в Шампионската лига този сезон, след двегодишно отсъствие от елита на Европа.

"Знаехме, че БАТЕ ще ни атакува, но не очаквахме такова вихрено нападение. В началото на мача те ни изненадаха и добре, че успяхме да се стабилизираме. Имаше известно подценяване, но след втория гол се стегнахме и започнахме да владеем играта", коментира наставникът на Юве Клаудио Раниери.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dracula_88
01.10.2008 20:21

Точно това, че никой не взима БАТЕ насериозно, ги доведе до тези успехи. Отборът е с класи и под Левски, и Андер, и Юве, но момчетата си вярват и се раздават докрай. И няма сгъстен цикъл, приоритетни цели, невъзможни мисии и т. н. Това е повече от достойно за уважение!

xtazzy
01.10.2008 20:13

timati събуди се човек.БАТЕ били с 2 класи на Левски Каде ги видя тея 2класи бе братле?1вия мач имаха 1 удар към вратата и вкараха,втория мач имаха късмет,че Гошо Петков не беше на вратата.Гола им в Беларус беше дори по-смешен от този в БГ,под краката на некадърния младок Митрев.Левски имаха малшанс,изпуснаха и дузпа няма какво да говоря повече.......

timati
01.10.2008 20:03

ве човек къв ти късмет????Това че левски са свикнали тук съдийте да ги подпират си е др и че те не могат,а и не знаят как да играят футбол...БАТЕ са със поне 2 класи над Левски в момента.Ако скоро не се смени целия БФС скоро и "звездите от джунглата" ще ни бият

stenli111
01.10.2008 16:15

БАТЕ-Ювентус 2:2 .....трябва да ги поздравим тея трактористи бореха се мъжки с Юве и спечелиха точка....що се отнася до късмета ,той си върви заедно със самата игра винаги единия има повече късмет .....това си е в реда на нещата ,нека Левски да вземе пример от БАТЕ ,ако неможеш да спечелиш срещу голям отбор с тактика и ако нямаш звезди в състава .....то решението е само едно бориш се за всяка топка ,пресираш както никога 90 мин......БАТЕ изпълни това и взеха точка а Левски когато направи дебюта си в ШЛ имаха шанс да вземат точка от Вердер ,но не се раздадоха докрай и съвсем логично с такава игра нищо не се постига и хоп шамар от Тампере на следващата ,колкото и неприятно е да го кажа мисля че в държава като Беларус футбола се развива а при нас с всяка изминала година затъваме още повече

ApLeKuHo
01.10.2008 14:44

Кой късметлията, че не разбрах. Къде видя късмет в тоя мач?
БАТЕ играха футбол. Ама ти явно не си гледал мача и само по резултата съдиш за отбора. Това беше най-слабия мач на Ювентус от 3 години насам.

Vergil
01.10.2008 13:57

ХАХАХАХАХАХА големи са касметлии тия говеда