Разследват Зенит за корупция в Купата на УЕФА

18:01
Разследват Зенит за корупция в Купата на УЕФА
Испанският вестник "ABC" твърди, че двама души свързани с руската мафия са били задържани и разпитвани за уреждане на мачове на Зенит Санкт Петербург от миналогодишното издание на турнира за Купата на УЕФА.

Двамата руски граждани са арестувани по друг повод, но връзката им със Зенит е предизвикала сериозни подозрения.

Според \"\"испанският всекидневник става въпрос за полуфиналния и финалния мач на руския шампион от УЕФА срещу тимовете на Байерн Мюнхен и Глазгоу Рейнджърс. Испанската полиция е започнала разследване за потвърждаването на тези твърдения.

Основанията за корупция се дължат на телефонен разговор между Генадий Петров и дясната му ръка Леонид Кристофоров, което е предпоставка за възможно уреждане на мачовете. Двамата са част от  клана  "Тамбовская", който е свързван с мафиотската структура.

Все още от Зенит няма официално изявление по случая.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mnm_cska
01.10.2008 20:14

това е най-голямата глупост немоге да става въпрос за уредени мачове тия са луди сигорно и мача за супер купата беше уреден да да ама не заслужиха си купите

timati
01.10.2008 19:58

вие луди ли сте бре хора ква мафия???тва да не е БФСто ни дет се знае кой мач как свършва и кой е шампион след като се изтегли жребия...а и Байерн нямаха никва изгода от такъв развой на събитията(да изпаднат)

timati
01.10.2008 19:56

vie ludi li ste kvo????,afiq i uredeni ma4ove tva da ne e pri nas BFS da znae koi ma4 kak 6te svar6i o6te predi da po4ne sezona...