Уикенда под лупа

18:39
Уикенда под лупа
Футболният уикенд в Европа както винаги беше интересен и ни предостави много интригуващи двубои.

В Англия Челси и Манчестър Юнайтед взеха трудни победи срещу непретенциозните отбори на Съндърланд и Дарби Каунти. Арсенал за втори път през този сезон загуби точки от Мидълзбро и само благодарение на късния гол на Коло Туре успя да избегне първа домакинска загуба. Това позволи на „червените дяволи” да излезят на чело, дори и с мач по-малко. При победа над Тотнъм в сряда Челси ще се изравни по точки с „артилеристите”. Ливърпул продължи с добрата си серия и макар и трудно победи Рединг на „Анфилд”. Загубата на Евертън в гостуването на Фулъм означава, че „мърсисайдци” застават еднолично на четвъртото място. Портсмут надви Астън Вила и се изкачи до шестата позиция, а Мачестър Сити взе ценни три точки срещу Тотнъм след като изоставаше в резултата.

В Бундеслигата трябва да се отбележи загубата на Байерн М от борещия се за оцеляване тим на Енерги. Хамбургер и Байер Леверкузен се възползваха от това и скъсиха дистанцията от лидера. Вердер пък направи поредната си грешна стъпка, този път като домакин на Волфсбург.

В Италия централно място зае дербито между Рома и Милан. В този вълнуващ  двубой „римските вълци” излязоха победители след драматичен обрат в последните минути. Вучинич и Жули се оказаха „златните жокери” за Лучано Спалети. Ювентус и Интер постигнаха трудни домакински победи съответно срещу Наполи и Палермо. Фиорентина надигра Дженоа и се откъсна на четири точки пред Милан в борбата за четвъртото място.

В Испания
лидерът Реал Мадрид записа поредната си загуба от Депортиво Ла Коруня на „Риасор”. Така се спази традицията „белият балет” да не е записвал победа като гост на „галисийците” в последните 17 години. Барселона обаче не успя да се възползва от грешката на Реал и успя да изкопчи само точка от гостуването си на Алмерия. Севиля успя да победи Валенсия като гост и по този начин се устреми към топ 4 в класирането. Кризата при „прилепите” пък става все по-осезаема. Виляреал, Атлетико М и Еспаньол също добавиха нови три точки към актива си.

Във френската Лига 1 Лион отново показа класа и победи с три безответни гола Монако като гост. Преследвачът Бордо не остана по-назад и постигна победа над Страсбург със същия резултат. Кризата в ПСЖ набира все по-големи размери, след като столичани не успяха до победят дори трудно играещия като гост състав на Валансиен и са твърде близо до зоната на изпадащите. В най-интересния мач Ланс и Марсилия завършиха при зрелищно 3:3 след няколко интересни обрата в резултата.

Стартира и шампионатът в Русия. Локомотив М претърпя изненадваща домакинска загуба от Рубин, а ЦСКА М не успя да победи като домакин отбора на Здравко Лазаров Шинник. В дербито на кръга Зенит и Спартак М завършиха при 0:0.

В Холандия Аякс и Фейенорд записаха лесни победи, докато ПСВ успя да вземе само точка от визитата си на Рода. В друг интересен мач Грьонинген загуби като домакин от Хееренвеен.

В Шотландия се изигра финалът за Купата на лигата между Дънди Юнайтед и Глазгоу Рейнджърс. Мачът се разви много интересно, като Дънди водеше почти до края на редовното време, когато Крис Бойд успя да изравни след груба грешка на противниковата защита. В продълженията събитията се развиха по подобен начин и след нова размяна на голове се стигна до дузпи, при които Рейнджърс излезе победител.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация