Шампионска лига - Група \"C\"

17:58
Шампионска лига - Група \"C\"
Спряганият за фаворит в групата отбор на Барселона има тежко гостуване в Украйна. Момчетата на Гуардиола все още търсят облика си през сезона. Представянето в лигата стартира добре след 3:1 над Спортинг, но на домашната сцена играта и резултатите са доста под очакванията. Португалският тим в групата приема аутсайдера Базел и на пръв поглед трябва да постигне безпроблемна и задължителна победа с оглед на амбициите, които има да излезе от групата.

21:45 часа : Шахтьор - Барселона 

Според мен доста тежко гостуване на Барселона. Бразилските перли на Шахтьор Фернандиньо, Джадсон, Илсиньо, Луис Адриано и Брандао се представиха страхотно в първата среща и ако успеят да повторят играта си нищо добро не чака Виктор Валдес и защитата пред него. Единственото, което се набива на очи в такива срещи за Шахтьор са многобройните пропуски на тима в предни позиции, липсата на концентрация в защита и манталитет. Съставът разполага с играчи, които могат да играят във всеки един голям европейски клуб, но слабото звено е защитата. Нападението на Барса ще бъде водено от Ето\'о, който може да е подкрепян от Тиери Анри в лявата зона на атаката. Неприятностите за украинците могат да дойдат най-вече от Лионел Меси, който с всяко докосване на топката вещае неприятности за противника. След слабата игра на Жерард Пике в защита по всяка вероятност ще бъде предпочетен Рафаел Маркес за партньор на Карлес Пуйол. По мое мнение
най-интересния мач за вечерта, който Барса ще успее да вземе доста трудно.

Вероятни състави:

Шахтьор : Пиатов, Сърна, Кучер, Хубшман, Чикарински, Фернандиньо, Илсиньо, Джадсон, Шевчук, Брандао, Луис Адриано

Барселона : Валдес, Маркес, Пуйол, Абидал, Алвеш, Туре, Кейта, Меси, Иниеста, Анри, Ето\'о
Контузени : Хлеб, Милито


► 21:45 часа : Спортинг Лисабон - Базел

Домакинската победа не трябва да буди съмнение. Лисабонските "лъвове" нямат право на грешка ако искат да съхранят шансовете си за излизане от групата. Спорната дузпа отсъдена в Барселона и довела резултата до 2:0 предреши до известна степен изхода на срещата в първия кръг и лиши португалците от възможността да се борят поне за точка в мача. Качеството на играчите в тима е безспорно, а имената на плеймейкъра Романьоли, Мотиньо, Велосо, Роченбак, Пощига и Дарлей няма как да не респектират противника. "Часовникарите" се представиха доста слабо в първата среща след като вратарят им Костанцо пусна два гола от "халите", а в защита тимът изглеждаше доста разпиляно. Все пак трябва да се внимава за талантливия Дердьок в предни позиции, който има безспорни качества и е един от най-обещаващите нападатели в Европа. Все пак предпочитанията ми са за домакинска победа поне с два гола разлика.

Вероятни състави:

Спортинг Лисабон : Патрицио, Абел, тонел, Полга, Грими, Мотиньо, Роченбак, Велосо, Романьоли, Пощига, Яник Джало
Контузени : Канейра

Базел : Констанцо, Абрахам, Марк, Зани, Ходел, Хюгел, Гелаберт, Чипърфилд, Стокър, Алвеш, Дердьок

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация