Лацио - Рома - поредното лудо дерби

01:08
Лацио - Рома - поредното лудо дерби
Едва ли има зрител, който да не е останал доволен от продукцията, която изнесоха двата столични отбора. Много голове, изблици на нервност, интересни отигравания и комични ситуации, всичко това с марката "италиански футбол". Чест прави на футболистите на Лацио, че излязоха с мисълта за победа, като не позволиха на Рома да съкрати преднината на Интер, завършил по-рано вечерта  наравно при визитата си на Дженоа.

Срещата започна повече от добре за символичните гости, които чрез Тадей успяха да поведат с 0:1, а голът бе повече от случаен, като топката рикушира във футболиста на "вълците" и се озова в мрежата зад Балота. Голът не стресна "орлите" и те реагираха мигновено, което доведе до ново равенство, а голът бе записан на сметката на добре познатия ни Горан Пандев. Така на полувремето двата състава се оттеглиха при резултат 1:1.

Второто полувреме започна още по-динамично и донесе много емоции. Домакините направиха пълен обрат довеждайки нещата до 2:1 след дузпа, която Томазо Роки реализира, а виновникът за нея бе отново македонския национал, който бе съборен в наказателното поле.

Тоти и компания на свой ред трябваше да догонват в резултата и не трябваше да мине кой знае колко време, за да достигнат до поредното равенство. В автор на попадението се превърна Симоне Перота, който в 62-та минута се възползва по възможно най-добрия начин от подаване на негов съотборник извело го очи в очи със стража на небесно-сините.

Равният резултат явно не задоволяваше никой от двата отбора и до края на мача на терена се водеше люта битка. Късметът бе на страната на Лацио, които в даденото от съдията продължение съумяха да вкарат трети гол, с което да спечелят и срещата. Заслуга за победното попадение имаха както голмайсторът Бехрами, така и влезлия като резерва Маури и безспорно най-добрия на терена Пандев.

С тази си загуба, Рома до голяма степен намали шансовете си за спечелване на скудетото. За Лацио остава утехата, че в един слаб за тях сезон, съумяха да надделеят над кръвния враг в един истински голов трилър.

Съставите на двата отбора:

ЛАЦИО: Балота, Силвестри (66-Мутарели), Сивиля, Крибари, Коларов, Дабо (84-Мудигай), Ледезма, Бехрами, Пандев, Бианки (68-Маури), Роки

РОМА: Дони, Сисиньо, Мексес, Жуан, Касети (88-Панучи), Де Роси, Акуиляни, Тадей (65-Жюли), Перота, Вучинич (84-Мансини), Тоти

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация