Тотнъм-Челси – истински голов трилър

01:28
Тотнъм-Челси – истински голов трилър
В сряда вечер на „Уайт харт лейн” се насладихме на един голов спектакъл между съставите на Тотнъм и Челси. Този двубой, в който бяха отбелязани цели 8 гола, спря дъха на милионите зрители пред малките екрани.

Срещата започна вихрено и още в третата минута Дидие Дрогба се възползва от едно центриране отляво на Джон Тери и отбеляза гол с глава. Преднината на гостите изтрая само десет минути, когато Джонатан Уудгейт се разписа след центриране от фаул, надскачайки отбраната на Челси. Последваха няколко добри атаки към двете врати. „Сините” имаха лек превес и след една много хубава атака Джо Коул подаде на Есиен и той технично прехвърли вратаря Робинсън за 1:2. При попадението останаха съмнения за засада. Към края на полувремето се откри добър шанс пред Дрогба, но той реши сам да завърши атаката и неговият удар беше париран от стража на „шпорите”. В продълженията Ашли Коул извърши много грубо нарушение, но беше пощаден от съдията Майк Райли, който му показа само жълт картон.

Второто полувреме беше дори по-интересно от първото. Джо Коул блестеше над всички и след пас на Саломон Калу преодоля бранител на домакините и се разписа за 1:3. Футболистите на Челси вече се виждаха победители и позабавиха темпото. Треньорът Аврам Грант също допусна няколко тактически грешки, които костваха успеха на гостите. В 61-та минута се разписа Димитър Бербатов след центриране отляво и хубав удар с глава. Малко по-късно Есиен уцели гредата. Голът на Бербатов  окрили домакините, които взеха инициативата в свои ръцe и в 75-тата минута Хъдълстоун изравни с красив удар от границата на наказателното поле. Четири минути по-късно обаче вездесъщият в този двубой Джо Коул завърши по брилянтен начин атака на Челси и отново изведе своя отбор напред в резултата.

Аврам Грант реши да пази крехкия аванс на гостите и пусна Алекс и Балак на мястото на Калу и Джо Коул. Това обезкърви нападението на неговия отбор и той се прибра в собствената си половина. Тотнъм не успяваше да създаде опасни положения до 88-та минута, когато едно дълго центриране уцели в гърба Рикардо Карвальо и Роби Кийн моментално се възползва от ситуацията, като с прецизен удар намери горния десен ъгъл на вратата, пазена от Кудичини. „Шпорите” ликуваха, а в самия край на мача можеха да се поздравят и с победата, но Бербатов не успя да реализира добре изработено положение сам срещу вратаря. В крайна сметка, като че ли равенството беше най-логичният завършек на този луд мач, който със сигурност беше сред най-добрите през този сезон във футболна Европа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

supervanio
20.03.2008 20:23

Знаех си, че ще има голове в този мач, но чак 4:4 не очаквах. Добре поне, че хванах "хикса". Тотнъм за пореден път доказаха, че освен в нападение навсякъде другаде са пълна дупка. И кой е излъгал това момче Паскал Шимбонда, че става за защитник не знам. Спокойно мога да твърдя, че за 2 от головете за Челси той носи основната вина.