Седем години затвор за английски вратар

15:30
Седем години затвор за английски вратар
Бившият вратар на английския Плимут Люк Маккормик е осъден на седем години и четири месеца затвор след като бе обвинен в убийство на двама души при шофиране в нетрезво състояние.
Маккормик, който се е връщал от сватба е бил с алкохол в кръвта два пъти над нормата и шофирайки своя "Рейндж Роувър" се е ударил в друга кола убивайки 10-годишният Арън Пийк и осемгодишният му брат Бен.

Братята са пътували към Силвърстоун, заедно с баща си Фил Пийк и още трима души, когато тяхната "Тойота" е била ударена от пияния футболист. Зад волана е бил бащата на момчетата, който също е пострадал сериозно при катастрофата.

"Толкова съжалявам, съжалявам просто заспах. Заспах. Съжалявам", заяви с наведена глава Люк Маккормик след като чу присъдата си.

Други шофьори са потвърдили, че футболистът е карал като луд и скоростта му е била някъде около 90 мили. В изявление семейство Пийк казват, че животът им тотално се е обезсмислил след смъртта на децата им.

Защитникът на Маккормик съобщи, че футболистът в момента се мъчи от кошмари заради катастрофата.

"Той беше прекрасен футболист с блестящо бъдеще", заяви адвоката на Маккормик. "Това е загуба, необратима загуба. В момента Люк Маккормик е просто една ходеща сянка", допълни още той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация