Франция - Школата на младите таланти

17:19
Франция - Школата на младите таланти

Първенството на Франция може и да не е от най-популярните и най-атрактивните, но там се състезават наистина силни отбори, а френската школа за млади таланти е доказано най-добрата в Европа. 

 

Този сезон е още по-интересен, защото шестгодишната хегемония на Лион е поне малко застрашена. За съжаление, с изключение на Нанси, останалите френски клубове не показват така нужното постоянство, за да се противопоставят на шампиона. Едва ли и досегашните лидери ще издържат дълго на това темпо. Факт е обаче, че Нанси играе много приятен и резултатен футбол, а футболисти като Ким, Хаджи, Диа, Гаванон и Фортюн са наистина талантливи. 

Соченият за основен опонент на Лион преди сезона - Марсилия, започна отчайващо слабо сезона и колкото и да изглежда невероятно, все още няма победа пред своите горещи фенове. Все пак, очаквам това в най-скоро време да се случи и марсилци да започнат да печелят  поне у дома. 

Друг тим, при който очаквам възход е Ланс. Този отбор малко по малко разкрива своя потенциал, а след много добрата селекция през лятото, прогнозирам че Ланс ще завърши в топ 4. 

ПСЖ за пореден сезон разочарова и е един от най-неподходящите за залагане отбори в Европа. Приятните изненади са Льо Ман, Валансиен, Страсбург и Ница. Тези отбори бяха смятани за аутсайдери, но показват отличен футбол и почти сигурно ще се задържат в средата на таблицата. 

Оксер и Лил продадоха много от основните си футболисти и изглежда ги очаква труден сезон. Съставите на Бордо, Рен, Ст Етиен и Монако се очертават като едни от сериозните претенденти за места в евротурнирите. Метц, Каен, Сошо и Лориен вероятно ще определят изпадащите тимове. 

След добрия си изминал сезон сега Тулуза вероятно ще регистрира по-спокоен такъв в средата на таблицата. Относно залозите, препоръчвам да се залага за домакински победи на тимове като Ланс, Ст Етиен, Монако, Ница и Рен. Естествено много зависи и срещу какви опоненти ще се изправят. 

Едни от отборите, които често правят изненади като гост са Сошо, ПСЖ, Лориен, Лил и Льо Ман. Естествено, често правилна стратегия е да се търсят ъндъри (под 2.5 гола) в много от мачовете. 

Желая ви успех в прогнозите и се надявам, че този сезон в Лига 1 ще е достатъчно интересен и интригуващ за любителите на футбола. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

svetlio_vn
09.09.2008 00:01

Павка , Ланс и Страсбург играят във Втора лига ...

wba
18.10.2007 00:45

и какво общо има това с младите таланти?