Ливърпул, Челси и Юнайтед заплашени с изхвърляне от евротурнирите

16:52
Ливърпул, Челси и Юнайтед заплашени с изхвърляне от евротурнирите
Генералният секретар на УЕФА Дейвид Тейлър заяви днес, че клубове, които имат сериозни финансови дългове, най-вероятно ще бъдат изваждани в близко бъдеще от Шампионската лига и Купата на УЕФА. Тейлър отбеляза в Лондон, че клубовете ще получат "тежки санкции", ако не си оправят задълженията и изпаднат в сериозни финансови кризи. Този негов намек означава, че дори и най-големите клубове в Европа като Ливърпул, Челси и Манчестър Юнайтед може да изхвърчат от европейските клубни турнири, ако продължават да имат сериозни финансови проблеми.

"Не бива да позволяваме нещата да останат по този начин. Ще има форма на комуникация, дори предупреждения и някои други стъпки преди да се наложи изваждане от турнирите, но всичко е възможно. В някои страни като Германия и Швейцария, строгите изисквания водят до банкови гаранции. Това са моделите, които трябва да следваме", заяви Тейлър.

Генералният секретар допълни, че УЕФА ще иска "финансов феърплей", а не клубовете да трупат "планини от дългове".

Забележките на Тейлър стават факт само 24 часа, след като Футболната асоциация на Англия разкри, че английските клубове имат задължения от 3 милиарда паунда, а тимовете от Топ 4 са с една трета от тези дългове.

Както е известно българският шампион ЦСКА не бе допуснат до участие в европейските клубни турнири именно заради неуредени задължения. В нашият случай обаче го УЕФА не се стигна, тъй като още родната ни централа отряза "червените" от евроучастие.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Drakona_DMX
08.10.2008 19:22

Така трябва. Няма само ние българите да сме виновни.