Манчестър и Челси са героите на деня

21:29
Манчестър и Челси са героите на деня
Неделният ден на Албиона носеше заряда на две големи дербита - Манчестър Юнайтед с Ливърпул и Челси - Арсенал. Датата 23-ти се оказа щастлива за домакините и в двата мача и те тържествуваха с победи и три точки в своите активи. Победата на сините над Арсенал дори ги изпрати на второто място във временното класиране.

Ранния следобед започна с мача на настоящия шампион и временен лидер в класирането с английският евробоец последните три сезона. Възпитаниците на Рафа Бенитес трябваше да преборят себе си с неуспехите в последните срещи срещу вечния враг.

Двата отбора излязоха в следните състави:

МАНЧЕСТЪР Ю: Ван дер Сар, Браун, Фърдинанд, Видич, Евра, Скоулс, Карик, Андерсон (73 - Тевес), Гигс (73 - Нани), Роналдо, Рууни

ЛИВЪРПУЛ: Рейна, Арбелоа, Карагър, Шкъртел, Аурелио, Масчерано, Алонсо, Каут, Джерард, Бабел (66 - Бенаюн), Торес (82 - Рийзе)

Първото полувреме протече с куп грешки от страна на двата отбора, но трябва да се признае, че домакините имаха повече положения за гол. Такъв падна в 34-та минута, когато неумело излизане на пазилия в този мач Рейна бе наказано от Уест Браун.

Нещата за гостите се усложниха още повече, след като в 44-та минута наскоро подписалия постоянен договор с клуба, Хавиер Масчерано репликира съдията и получи втори жълт картон, като по този начин остави своите съотборници в намален състав.

Второто полувреме Манчестър довърши започнатото и възползвайки се изцяло от преимуществото, което имаше и като резултат и като численост отбеляза две нови попадения, а голмайстори за клуба бяха Роналдо и резервата Нани.

Така, възпитаниците на Сър Алекс постигнаха нужното и могат да гледат по спокойно на предстоящите до края на сезона двубои.

В другото голямо дерби , лондонските Челси и Арсенал сътвориха уникален спектакъл за своите фенове и въпреки, че всички голове паднаха едва през второто полувреме, то още с началото на двубоя головите ситуации се заредиха и пред двете врати.

Челси имаха зад гърба си репутацията не безкомпромисен домакин, който повече от четири години не познава вкуса на загубата пред своята публика.

Щастието да открият първи резултата имаха възпитаниците на Арсен Венгер, но то не бе случайно, тъй като именно "топчиите" имаха инициативата в началото на второто полувреме. При едно центриране от ъглов удар, Саня се оказа най съобразителен и заел позиция до близката греда отбеляза.

Попадението принуди Грант да пусне в игра Анелка и Белети, като по този начин засили атакуващата мощ на тима. Натиска, който Челси оказа бе използван по възможно най-добрия начин, като Дидие Дрогба се превърна в герой на мача с две попадения в 72-та и 81-та минута, обръщайки резултата и носейки важните три точки за своя отбор.

ЧЕЛСИ : Кудичини, Есиен, Карвальо, Тери, А. Коул, Балак (Анелка 71), Макелеле (Белети 71), Лампард, Джо Коул, Дрогба, Калу

АРСЕНАЛ :
Алмуния, Саня (Диаби 70), Туре, Галас, Клиши, Ебуе, Фабрегас, Фламини (Бендтнер 88), Хлеб, Ван Перси (Уолкът 76),



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Sup3rStor3
24.03.2008 16:22

Много добър аналиэ,особено в думите си эа челси [Дидие Дрогба се превърна в герой на мача с две попадения]

arsen
23.03.2008 23:27

Добър преглед и добро заглавие.Героите на деня дано не са герои на сезона,поне челси да не е