Наставникът на младежите: Искам добра селекция

16:55
Наставникът на младежите: Искам добра селекция
Селекционерът на младежкия национален отбор по футбол на България Иван Колев заяви, че неговото желание е до новите квалификации да се направи добра селекция от поне 25-26 човека, от които за всеки мач да се викат тези, които са в най-добра форма.

"Новите футболисти, които съм повикал съм ги наблюдавал от доста време и техните повиквателни дойдоха заради ангажименти на някои от предишните играчи с други национални формации. Контролата с Гърция беше планирана отдавна и те ни връщат миналогодишното гостуване. Приятелската среща с Македония дойде в последния момент по тяхно предложение, смятам, че и двата отбора са доста силни и тези спаринги ще са полезни за нас. Най-важното е да отчитаме реално нашите възможности. Не трябва да сме прекалени оптимисти или песимисти за класиране на европейското. Моето желание е да направя добра селекция до започващите квалификации от 25-26 човека, от които ще викам само онези, които са в най-добра форма. Наблюдаваме един доста голям списък с футболисти от "А" и "Б" групи, като в момента се изготвя списък с подходящи футболисти за младежки национали от "В" групите", каза Иван Колев.

Наставникът на младежите обяви, че през ноември месец ще има още една контрола с Румъния на техния терен.

"Изборът беше между Румъния и Португалия, но се спряхме на нашите съседи, защото с тях винаги играем трудно, а на нас ни трябва добър и тежък съперник, с когото да премерим сили като гости и да видим реално на какво ниво сме. Разбира се, имаме желание за още контроли, но трябва първо да изчакаме тегленето на жребия, за да видим кои ще са нашите противници и кога ще започнат квалификациите, тъй като все още няма определена дата за тях и при едно евентуално назначаване на контрола сега за в бъдеще, жребият може да ни обърка плановете. Имаме подготвени списъци с желани противници и след изтеглянето на жребия ще уговорим максимален брой спаринг срещи", допълни още наставникът на младежите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация