Томов: \"Титан\" не са платили нищо за ЦСКА

14:20
Томов: \"Титан\" не са платили нищо за ЦСКА
Александър Томов и неговата партия Българска Социалдемокрация дадоха специална пресконференция, на която говориха за случилото се в ЦСКА и Кремиковци по време на управлението на Томов.

Бившият президент на ЦСКА разкри интересни факти около продажбата на ЦСКА на "Титан". Той отново потвърди, че сделката е станала под натиск, а освен това от "Титан" все още не са платили нито стотинка за акциите на клуба, съобщава "Гонг".

"След последните изявления на Димитър Борисов съм принуден да дам подробности от договора. Естествено той не лъже само мен и не за първи път, забравил е, че не сме времето, когато се работеше мутренски. Аз не взимам никакъв процент от цената и не взимам нищо. 11 милиона и 300 хиляди е цената за продажбата на ЦСКА и Борисов още не е платил нищо", заяви Томов.

"Какво е платил от дълговете не знам, не отговарят на писма, на запитвания, не отговарят на нотариални покани. Не се използват сметки на ЦСКА, не знам от какви сметки се плаща. Отказах се дори от моя мениджърски договор, но те нищо не са изплатили. Никога не съм имал акция от ЦСКА, не съм имал влияние. Затова съм принуден да публикувам части от договора. Ще го направим по начин, по който ЦСКА да не бъде засегнат".

"Продали сме клуба чист, изчистили сме всички задължения. Клубът е предаден. Опитах се за две години да внеса цивилизованост, данъчна чистота във футбола, загубите са много големи, ползите не знам, признанието го няма както винаги. Когато Борисов постигне резултатите които аз има - 61 победи от 70 мача, тогава да се хвали".

"Той е платил част от дълга, който е приел като свой, но каква част никой не знае. В западните клубове няма проблеми, защото се взимат пари два пъти годишно и се дават кредити, които после се връщат. Искаме всичко, което е по договор да бъде изплатено и ще бъдем безкомпромисни".

"Ако желае да го върне (клуба), това е едно добро решение, той трябва да вземе решение. Когато са взимали клуба, аз съм казал, че в сегашната ситуация и без базите, той без 6 милиона евро няма как годишно да издържа този клуб".

Томов отново заяви, че главни виновници за отнемането на лиценза на ЦСКА са Сергей Станишев и Петър Димитров.

"Предприело се е действие за сриването на голямото предприятие и достигането на едно много лошо състояние на ЦСКА. Целта е било ръководители да бъдат кликата до Станишев".

"Не само има пряка връзка, но лицензът е отнет в разрез с ръководството на УЕФА за лицензиране и в пълна несправедливост. Целта е била една – да се овладее ЦСКА по същия начин, по който се овладя Кремиковци. Бях заплашван и открито пред вас и задкулисно, целта беше ‘махни се оттам, има кой да го управлява’. Очевидно това е било целта".

"Бизнес съветник на Станишев ни отне лиценза, това е крещящо нарушение на интереси, формалният повод е неплатени данъци за 800 хиляди лева. На 1 януари 2007 година аз бях на 20 дена председател на Надзорния съвет на ЦСКА и еднолично открих всички заплати и премии в ЦСКА, до тогава никой не го беше правил. Започна публична атака от хора, близки до собственици на клубове. След 2 години призовете НАП да каже, дали е било направено и защо през 2007-а плащахме 4 пъти повече данъци от Левски и с 10 пъти повече от другите. Дотогава треньори взимаха 20000, а се разписваха за 500 лева".

"Бяхме наказани за неплатени данъци, а ние сами бяхме заявили за тези данъци. Аз не само не получих подкрепа от държавата, а точно обратното. Това показва аморалността на кабинета на Станишев, групировката, която е извършила това нещо е имала користни цели, не се е грижила за държавните финанси".

Бившият президент на ЦСКА разкри и любопитни подробности за причината, поради която Прамод Митал се е отказал от "армейския" клуб:

"Митал се ангажира в ЦСКА заради срещата му с президента 2006-а средата, той получи официално писмо от Весела Лечева, която му казваше, че ако се ангажира правителството ще приеме възможността да му се дадат базите. После след година те му се подиграха. Как да реагира Митал? Весела Лечева не е виновна, тя е получила отказ от Станишев. Тези 40-90 милиона, които са дадени за новата зала, са взети от бюджета на страната. Същите тези пари можеше да дойдат от спонсори".

Относно предишната продажба от Васил Божков на Прамод Митал, Томов коментира:

"Всички пари господин Божков си ги е получил, макар и със закъснение от 4 месеца от господин Митал и всичко е платено по договор".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация