Левски с минимална победа над Академик

13:12
Левски с минимална победа над Академик
Отборът на Левски игра трагично, но победи с минималното 1:0 Академик София в контролна среща, която се игра на едно от помощните игрища на стадион "Георги Аспарухов" в столицата.

Защитниците на Левски допускаха детински грешки и само неумението на "студентите" в завършващата фаза на атаката им попречи да победят "сините". В 20-а минута, след първата си по-сериозна атака пред вратата на Даниел Киш, Петко Петков от Академик финтира бранител на "сините" и стреля, но словашкият страж изби в корнер. Първата смислена атака за домакините бе в 25-а минута, когато Георги Христов стреля по диагонала, но топката мина на сантиметри от дясната греда на Гьорев. В 33-а минута, Гаджев стреля от пряк свободен удар, но топката срещна напречната греда. Минута по-късно, Ели Зизов излъга двама защитници на Академик, стреля, Гьорев изби топката, но тя попадна в Жеан Карлос и бразилеца отбеляза за 1:0. В 40-а минута, гостите отговориха с удар в гредата на Киш, като късмета спаси "сините" от изравняване.

През втората част, играчите на Емил Велев създадоха няколко смислени атаки, но Христов, Карлос, Димитров и Яшар се надпреварваха да пропускат пред вратата на гостите. Така в крайна сметка Левски победи Академик София с минималното 1:0. Съдията Георги Игнатов пък взе мача присърце и раздаде доста жълти картони, като дори в 61-а минута показа директен червен картон на Димитър Вутов от Академик за реплика.

Старши-треньорът на Левски Емил Велев заяви след минималната победа, че Рашид Тиберканин е бил обиждан и затова е поискал смяна.

"Тиберканин поиска да бъде сменен, защото е бил обиждан! Няма опасност обаче той да не играе повече за нас. В момент на афект поиска да бъде сменен, но сега се успокои и няма проблеми да продължи да играе за Левски", заяви Велев. Той допълни след края на мача:

"Получи се интересен мач, но се видя отново проблема, че не можем да вкарваме голове. Моето желание беше да отбележим повече попадения, но не се получи. Явно трябва да работим повече върху това".

Наставникът на "сините" каза, че застава зад своите играчи, защото не може футболисти като Тиберканин, които са дошли да защитават името на Левски, да бъдат обиждани.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация