България - Финландия - една измъчена победа

20:25
България - Финландия - една измъчена победа
След едно разочароващо първо полувреме и внесените промени в нашия състав от страна на Пламен Марков през второто, националният ни отбор съумя да обърне резултата срещу колегите си от Суоми до 2:1. 

Двата отбора започнаха мача в следните състави:

БЪЛГАРИЯ: Иванков, Миланов, Тунчев, Томашич, Венков, Ст. Петров, Ст. Ангелов, В. Димитров 15. Георгиев, М. Петров, Бербатов

ФИНЛАНДИЯ: Енкерман, Лампи, Куивасто, Пасоя, Калио, Колка, Тайнио, Еременко, Йохансон, Форсел, Литманен

Първото полувреме започна с очаквания домакински превес, но бързо гостите се окопитиха и в 23-та минута след груба грешка на Тунчев и Миланов, последния задържа финландски футболист в наказателното поле, а отсъдената дузпа бе превърната в гол от неостаряващия Яри Литманен, който бе и капитан на скандинавците в този мач.

След гола се предполагаше, че трикольорите ще увеличат оборотите в търсене на изравнително попадение, но вместо това, гостите в тази среща продължиха да налагат агресивния си стил на игра, като пресираха играчите ни още в нашата половина. Единственото хубаво нещо, което може да се отчете през първото полувреме в наша полза е минималната разлика, при която се оттеглиха двата отбора на почивка.

Второто полувреме премина значително по-добре, като заслугата за обрата бе главно на играещия в руския Шинник, Здравко Лазаров. Самият той се превърна в голмайстор за отбора си, изравнявайки резултата в 49-та минута след отлично извеждащо подаване от дълбочина. Бербатов и Мартин Петров поеха диригентската палка и играта на националите ни се съживи. Това неминуемо доведе до голови ситуации, една от които остави Стилян Петров сам срещу Енкерман, но за съжаление на всички, топката мина на сантиметри от гредата.  Импулсът в играта на отбора обаче бе очеваден и публиката все по - често и мощно започна да насърчава любимците си.

Постепенно играта се накъса, вероятно поради множеството смени, които извършиха и двата треньора, за да се стигне до даденото от съдията 4-ри минутно продължение, в което при едно меле след ъглов удар, Тунчев върна топката към дузпата и влезлия като резерва Генчев отбеляза победното попадение. Така малко щастливо но не-толкова нелогично, националният отбор на България записа втора победа в контролна среща, след онова 1:0 при визитата си в Белфаст.

Въпреки крайният успех, видимо е, че има много още да се работи в градивен план, за да може това поколение да постигне по-забелижим успех и да се класира за голям европейски или световен форум.



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bat_boiko21
27.03.2008 19:48

иначе Живко Миланов, както и онава лайно Ники Михайлов,по-добре да си търсят други професии, щото само се излагат, те въобще нямат място на терена даже и в "Б" група. Пълни аматьори

bat_boiko21
27.03.2008 19:45

А бе пич, къф Кишишев има място на терена. Той не може както и Стилян да си намерят отбор да играят постоянно, пък имат място на терена. По-добре да върнем тогава Стоичков и Трифон Иванов да играят и те, защото съм сигурен, че могат да подават и да стрелят много добре и знаят за к'во става на въпрос. Все пак това смятам, че е отбора, с който ще стигнем до световното, макар и в тази доста тежка група. Само малко късмет ще ни трябва, защото това бе нещото, с което Холандия се класира за сметка на наще. Те взеха 4 мача с голове в самия край и ако нямаха толко шанс, едва ли наще футболисти щяха да гледат Европейското по телевизията като всички нас.

Rapace
27.03.2008 17:58

Няма какво да говоря аз .... ! Видя се халфовата линия ни куца и то якоо ! Чак след като Мартин и Бербо заеха по организационни функций тръгна играта ... ! Поздрави за резервите , включиха се много добре и Лазарова и Генчев и Перков ... абе като цяло имаше добри смени ! ЗА жалост обача Стилян не е това което беше ... а няма кой да хване халфовата линия ... ! В клилата ако се въне Мартин и Велизар са добре ... обаче центъра куца ... ! Другото нещо което ми направи впечатления - Като изключим многото грешки на Живко Миланов този мач ... защитата се справи добре ! За първи път от може би 5-7 години имаме добра защитна линия !
И Томашич и Тунчев играят много стабилно Венков също се включи добре а като се дръпна и Станислав Ангрелов Отзад нямаше кой да мине ... ! Мисля обаче че и Кишишев трябва да е м/у имената на терена тогава нещата може би ще са още по добре ... !
Абе като цяло ТРАГИЧНО ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ И ПРЕВЪЗХОДНО ВТОРО ! БРАВО НА МОМЧЕТАТА И ДАНО ДА СЕ КЛАСИРАМЕ ЗА СВЕТОВНОТО !