Ники Димитров: Отказах на Стяуа заради Левски

10:59
Ники Димитров: Отказах на Стяуа заради Левски
Халфът на "сините" Николай Димитров донесе трите точки за отбора си в последния шампионатен мач срещу отборът на Локомотив Мездра. Таланта се разписа след изпълнение на пряк свободен удар и игра на добро ниво в срещата. Ето какво сподели Ники за срещата в Мездра, разочарованието от евротурнирите и как вижда бъдещето си в Левски в даденото интервю за клубния сайт.


- Ники, срещу Локомотив Мездра заедно със Зе Соарес внесохте доста свежест в играта на Левски. Лично ти как видя мача?

- Това дали точно ние сме внесли свежест в играта трябва да го кажат други хора и най-вече треньора. Най-радостното от цялата ситуация е, че победихме. И без това имаше доста напрежение в целия отбор. Според мен нямаше чак толкова голямо значение как сме играли като отбор и единици. Най-важното бе да победим. Така и стана за наша радост. Левски взе глътка въздух.

- Може ли да кажем, че и Николай Димитров също взе такава, след като в последните седмици не получаваше доверие от треньорския щаб?

- Вярно е, че рядко получавах шанс, но аз не съм спирал да мисля за моето развитие и не съм спирал да се боря. Така че не смятам , че съм взел глътка въздух. Тренирам и се боря по един и същи начин независимо дали съм титуляр, или оставам извън групата.

- В началото на сезона около теб имаше трансферна сага. Имаше сериозен интерес първо от страна на Осасуна, а след това и от румънския Стяуа. Би ли разказал по-подробно как стояха нещата тогава?

- Знаех, че от Стяуа има конкретна и то доста сериозна оферта за мен. Разговарях с мениджъра ми Лъчезар Танев. Той ми каза за нея и ми заяви, че ако поискам да отида в Стяуа, трансферът може да се осъществи за няколко дни. Аз обаче предпочетох да остана тук. Докато за Осасуна не знам точно как са стояли нещата. Знам това, което се пишеше по вестниците.

- Ще разкриеш ли поне една причина, поради която предпочете да не напускаш Левски, а не да отидеш в Стяуа и да играеш в Шампионската лига?

- Чувствах, че тук ще се развия по-добре като футболист. Не знам защо съм си помислил това тогава. Все пак си мисля, че в Левски ще ми е по-добре.

- Не съжаляваш ли сега, след като нещата се стекоха по-този начин?

- Ако съм знаел какво ще се случа може би щях да премина в Стяуа. Аз обаче не знаех, че така ще се стекат обстоятелствата. Не съжалявам, че не заминах. Може би е трябвало да премина през този негативен период, за да отида после в друг отбор. Засега обаче не мисля за тези работи и гледам да тренирам и да играя за Левски.

- Мислиш ли, че ти си един от футболистите, които трябва да се превърнат в основната движеща сила на отбора, който наистина в момента изпитва трудности?

- Не. Мисля, че всички 20 човека в тима, които взимат редовно участие в мачовете, трябва да се чувстват основни футболисти и да поемат отговорност. Трябва да сме колектив и на базата, на този колектив да изпъква някой. Ако двама или трима само се чувстват водещи играчи, а другите като някакъв придатък, тогава отбора няма да върви. Затова всички трябва да сме обединени и да се чувстваме основни фигури.

- Спекулираше се, че след смяната на Велислав Вуцов с Емил Велев си низвергнат. Срамно ли е да играеш в дублиращия отбор и това тежи ли ти?

- Напротив. Има много по-големи футболисти, които са играли в дублиращия отбор на Левски. Първо няма нищо срамно в това. Второ в дубъла можеш да поддържаш формата си, след като не си взел участие в първия състав.

- В кои компоненти можеш да се развиваш? Кои неща около изграждането ти като професионалист можеш да подобриш?

- Всеки футболист се усъвършенства през цялата си кариера и аз не правя изключение. Според мен трябва да подобря най-вече играта си с глава и пласирането си на терена.

- Може ли да се каже, че Левски изживява поредната си нулева година, след като отпадна от евротурнирите?

- Това, което стана е много неприятно, защото едва ли можеха да ни се паднат по-леки противници. Тежко е, защото всички очаквахме, че ще ги отстраним. След като отпаднахме от БАТЕ бяхме сигурни, че ще преодолеем Жилина, особено след добрия резултат в Словакия. Но пак не се получи. Не мисля, че годината ще е нулева. Сега ни остава да се борим за титлата и за купата. Дано успеем да ги спечелим.

- След отпадането от Жилина част от големите имена в Левски заявиха, че са мислили да прекратят кариерите си или да напуснат отбора. На теб минавала ли ти е подобна мисъл през ума?

- Не ми е минавало през ума да напускам Левски, а още по-малко да се отказвам от футбола. Предполагам, че те са казали това, защото са били афектирани. Но точно тези хора в момента са много нужни на тима, защото са опитни и имат с какво да помогнат на нас по-младите футболисти. В тази неприятна ситуация обаче има много положителни неща. Повечето момчета сме млади и като изживеем този труден период, на всяко друго място ще ни е по-лесно да играем след време.

- На какво отдаваш това колебливо представяне и редуването на силни със слаби игри? Треньорските рокади оказват ли влияние?

- Когато дойде Вили Вуцов наложи нов стил на игра и нови изисквания. После при Емил Велев започна друг стил. Той на практика не е чужд за нас, тъй като го практикувахме и при Мъри Стоилов. Все пак когато водиш цялата подготовка по един начин, а след това се наложи да играеш по-друг начин оказва влияние, но според мен не чак толкова голямо.

- Предстоят доста трудни мачове на Левски – гостуване на Сливен и Черноморец, да не забравяме и за "вечното дерби". Ще успеете ли да спечелите тези двубои?

- Убеден съм, че в тези мачове ще излезем с нагласата единствено за победа. На терена ще видим какво ще се получи.

- Беше част от националния отбор. Амбициран ли си отново да се завърнеш в него?

- Не съм мислил. Първо трябва да показвам добра игра в Левски и да не спирам да се развивам.

- Върху вас има голям натиск от страна на фенове, медии, общественост...

- Той идва от негативните резултати. Феновете свикнаха отбора да побеждава добри и красиви игри в Европа. Сега обаче не се получава, а именно това те искат от нас.

- Очакванията към вас не са ли прекалено големи?

- Самият отбор вдигна високо летвата. Предишният тим го стори. След като тя е вдигната ние трябва да се равняваме по нея.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация