Челси - Сезонът на реформите

19:53
Челси - Сезонът на реформите
Сезонът за Челси не започна по най-добрия начин - разногласия между Мауриньо и Абрамович, контузии на важни футболисти, слаба игра в повечето срещи. Търпението на собственика на отбора към треньора явно отдавна беше изчерпано и той използва лошото представяне на Челси, за да уволни португалския специалист. Всъщност, не се знае коя е основната причина за неговото напускане и по този въпрос се появиха доста спекулации в пресата. Мястото на Мауриньо зае никому неизвестният Авраам Грант, който поне за момента е считан за временен вариант.

За съжаление на феновете, слабото представяне на тима продължи. Липсата на Лампард в средата на терена е много осезаема и точно от там идват най-големите проблеми. Единствено защитата се представя на ниво, а новите попълнения Алекс, Белети и Бен Хаим допълнително я стабилизираха. В средната линия усилията на Есиен не стигат, а от футболисти като Оби Микел, Макелеле и Сидуел не могат да се очакват чудеса. Заради отсъствието на Дрогба в няколко от предишните двубои, атаката на сините беше на моменти доста беззъба, но все пак Малуда, Калу, Джо Коул и Райт-Филипс имаха някои много силни изяви. Шевченко отново показва, че е далече от най-добрата си форма, а Писаро все още не се е адаптирал напълно към английския футбол.

Съдиите също играеха важна роля - отсъдиха спорна дузпа в мача с Ливърпул, но после не зачетоха редовен гол срещу Блекбърн (0:0) и порязаха тима срещу Манчестър Юнайтед след неправилно изгонване на Оби-Микел и измислена дузпа.

Все пак изглежда, че голямата цел на футболистите, треньорите, ръководството и главно Абрамович е Челси да спечели Шампионската Лига. В последните сезони лондонският клуб често беше близо до изпълнението на тази цел, но не му достигаше или късмет, или класа.

На дневен ред най-много се коментира темата за бъдещия мениджър на Челси. Спрягат се имена като Гуус Хидинг, Марко Ван Бастен, Марчело Липи, Ханк Тен Кате и други. Фаворит за поста може би е холандският спец Хидинг, който все пак все още има ангажимент с националния отбор на Русия. Вероятно Абрамович просто чака този ангажимент да приключи (не е тайна, че именно той плаща заплатата на холандеца). Лошият старт може да се окаже полезен за тима в края на сезона. Предстои да разберем. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

pe6o_1989
14.10.2007 00:25

Аз съм фен на Манчестър Ю и няма да плюя напразно Челси но не вярвам че Лампард ще прави чудеса Все пак наистина добър анализ !!!