Велизар Димитров: Бием ли Локо Сф, шампиони сме!?

16:33
Велизар Димитров: Бием ли Локо Сф, шампиони сме!?
"Доволен съм, че головете във вратата на Финландия станаха след мое участие", твърди играчът на “червените”

Футболистът на националния отбор и ЦСКА Велизар Димитров коментира пред WINNER.BG не само контролата България-Финландия (2:1), но и предстоящия суперсблъсък между клубния му тим и Локо Сф.

- Велизаре, клубния ти треньор Стойчо Младенов изрази остро недоволство от факта, че си играл цял мач, в спаринга срещу Финландия, смята, че няма да си свеж за супердербито срещу Локо Сф на “Надежда” в събота. Ти чувстваш ли се изморен?
 
- Вижте, не е моя работа да преценявам къде, кога и колко да играя, за това си има селекционери и треньори. Когато съм в националния отбор, съм под разпореждането на Пламен Марков, а в ЦСКА – на Стойчо Младенов. След мач е нормално човек да е изморен, но съм убеден, че в събота ще съм напълно пълноценен за ЦСКА.

- Защо през първото полувреме играхте слабо срещу Финландия, признай, че подценихте гостите? Или пък финландците се представиха над очакванията ви?

- Наистина, сякаш имаше някакво отпускане, но се радвам, че през второто полувреме засилихме оборотите и заиграхме по-добре. През второто полувреме значително вдигнахме оборотите и това ни донесе успеха. Наистина, състава на Финландия игра доста добре, умело задържаше топката, действаше с по едно-две докосвания и докато се ориентираме, първите 45 минути изтекоха. Не случайно до почивката финландците имаха доста атаки. Това наложи да коригираме тактическата си постройка – излязохме с двама нападатели, започнахме да ги пресираме по-напред. Можеше да бъдем и по-отговорни като цяло, но все пак е важен крайния успех. Тази победа е важна за самочувствието ни, за увереността ни. Все пак проверката бе полезна, въпреки, че проспахме първото полувреме, в което създадохме малко опасности, не бяхме достатъчно агресивни, допускахме грешки. Ако продължаваме така, ще имаме проблеми в световните квалификации. Но аз съм сигурен, че в официалните срещи ще сме много по-концентрирани в изявите си. Все пак трябва да отдадем заслуженото на гостите, които показаха, че са силен състав.

- И двата гола във вратата станаха след твоя асистенция и полуасистенция...

- Наистина така се получи, радвам се, че след мой пас Здравко Лазаров изравни резултата – 1:1. С това попадение бързо си върнахме самочувствието. След свое след мое центриране от ъглов удар, Тунчев върна топката към Станислав Генчев, който успя да донесе победата, която е заслуга на всички момчета, участвали в спаринга.

- Вторият гол, постигнат в края на спаринга, май ви спаси от тежите коментари? Може би се изявихте под възможностите си, защото имаше съгледвачи за съперниците ни в квалификационната група?

- В официалните срещи съм сигурен, че ще се представим по-добре.

- Какво Ви каза Пламен Марков преди “френдлито” с Финландия?

- Да не подценяваме гостите, да се изявим на пълни обороти. Да постигнем победата, която е важна за нашето самочувствие. Оказа се, че изпълнихме само втората част от заръката му.

- Чувстваше ли се изолиран през първата част на срещата? До антракта доста нашите атаки се пробваха отляво, където действаше Мартин Петров, а ти стоеше самотен отдясно...

-Е, чак изолиран...

- Как се представиха дебютантите, според теб?

- Положителните неща в мача са: победата, добрия дебют на новите, и най-вече на Генчев, който вкара гол.

- Какво очакваш от Локо Сф – ЦСКА?

- Да победим или в най-лошия случай да не загубим.

- Не се ли притесняваш, че Локо Сф е с доста резултатно нападение?

- Ние пък имаме добър вратар и отлична защита.

- С какво може да се изненадате двата състава?

- Двата тима си знаем и кътните зъби.

- Стойчо Младенов поиска съдийство 50:50 в Локо Сф – ЦСКА, въпреки, че през есента бихте “железничарите” с 3:1, с два нередовни гола, зачетени от Антон Генов – попадения от засада и от смехотворна дузпа. Какъв е твоя коментар?

- Моята работа е да играя, а не да коментирам изказванията на треньора си, или преди мач да прогнозирам изявите на съдиите.

- През 1997 и 2000 г. игра за Локо Сф, сега обаче нямаш сантименти към отбора в който също е помогнал за кариерата ти?

- Имам договор и ЦСКА и ще се старая да изпълня задължения си с максимални усилия.

- Срещу Пирин, бразилецът Ней вкара първия си гол за ЦСКА от 6 месеца, напоследък трудно реализира...

- Срещу Локо Сф може да се отпуши.

- С кой се чувстваш по-добре в атака, с Ней, с Йордан Юруков или с Евгени Йорданов?

- Щом са футболисти на ЦСКА, значи имат необходимите качества. А щом ги притежават, значи аз се чувствам добре и с тримата.

- В последния ви шампионатен мач с Пирин (3:0), “орлетата” не се напънаха много на “Българска армия”, дори не пуснаха в игра звездата си Херман Пиетробон. Треньорът Петър Михтарски тогава уточни, че го пазели за важния мач с Вихрен, което означава, че са били отписали гостуването в София. Преди тази среща бяхте нервни, а това 3:0, срещу отпуснат съперник, няма ли да ви подведе преди сблъсъка с Локо Сф, който пък имаше трудно гостуване на Черноморец – 1:1?

- Срещу Пирин бе най-обикновен мач. Вкарахме три гола, защото гостите играха открито, за разлика от други състави. Все пак успяхме да не предоставим голови положения на “орлетата”. Знаем, че срещу Локо Сф няма да ни е лесно и ще дадем всичко от себе си.

- Защо се издънихте в Севлиево срещу Видима-Раковски, където съдиите отмениха кристално чист попадение на домакините?

- Дъждът, суграшицата и шансът спаси Видима. Все пак ние не сме слаб отбор, досега в първенството нямаме загуба.

- Може ли да се каже, че ако в събота надделете на стадиона в “Надежда” ще се почувствате като сигурни шампиони?

- Бием ли в събота Локо Сф, шампиони сме!

- Ще успеете ли да направите рекорд, тоест да финиширате с повече от 9 точки пред втория в първенството?

- Ще опитаме, пък дали ще се получи, ще видим

- Не подценяваш ли гостуването на Черно море и Ботев Пд, който е в подем? Май няма да са съвсем лесни домакинствата ви с Локо Пд, с Марек и най-вече с Черноморец... Така до 29-ия кръг, когато идва ЦСКА-Левски...

- Не мисля, че ще ни е трудно срещу тези състави. Ние ще се стремим да се изявяваме максимално и във всяка една среща ще се раздаваме за крайния успех. Тогава няма начин как да не постигнем финалната цел – за 60-годишнината на ЦСКА, на 7 май да ознаменуваме юбилея с поредната титла.

- Ще обясниш ли по-ясно какви са тези прословути три инжекции, които ти биха в коляното?

- Няма как да ги обясня, някакъв фактор за растежа, за оздравяване...

- Признай, че малко те е яд, за неосъществения ти трансфера ти в Сопрон (Унг)?

- Не съм разочарован.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация