Кипър ще търси победата в Ирландия

10:58
Кипър ще търси победата в Ирландия
Селекционерът на националния отбор по футбол на Кипър Ангелос Анастасиадис иска неговите играчи да престанат с грешките си и да вземат максимума от днешното гостуване на Ирландия в нашата квалификационна група за участие на Мондиал 2010. Кипърците загубиха в края на срещата домакинството си на Италия, а след това загубиха две точки при визитата си на Грузия, където днес ще играят българските национали.

"Ние трябваше досега да имаме шест точки, заради начина, по който играхме и в двата мача. Можеше да имаме и нула точки или две точки, но взехме само една. Господ решава каква да вземем и той е много добър човек. Не можем обаче повече да допускаме грешки, особено утре вечер, тъй като това ще ни струва скъпо. Това показаха последните ни две срещи с Италия и Грузия. Аз обаче вярвам в моите играчи и знам техните умения. Ако играем на 100%, ще контролираме играта и ще вземем резултата, който искаме", заяви Анастасиадис.

Наставникът на Кипър обаче има доста проблеми преди мача с Ейре, който ще се играе на "Кроук парк". Полузащитникът Константинос Караламбидис е наказан след втори жълт картон в мача с Грузия, докато Михаел Хрисостомос е с травма в единия хълбок. Проблеми с фитнеса имат халфовете Мариос Николау, който е с травма в крака и нападателите Михаел Константину и Ясумис Ясуми, които също имат контузии. Тримата обаче най-вероятно ще бъдат готови за срещата. Кипър може да направи добра услуга на България, тъй като преди две години победи Ейре в Никозия с 2:0, а 12 месеца по-късно завъртя 1:1 като гост в Дъблин, с което сложи край на еврокампанията на ирландския тим.

Голмайсторът на кипърския тим Йоанис Окас смята: "Ние уважаваме ирландския тим, но в същото време, вече трябва да започваме да трупаме точки".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация