Време е за първа ПОБЕДА!

12:00
Време е за първа ПОБЕДА!
Българският национален отбор по футбол гостува тази вечер на Грузия в третата си среща от кампанията за класиране на световното първенство след две години в Южна Африка. Двубоят ще се играе на стадион "Борис Пайчадзе" в столицата Тбилиси с начален час 19:30 българско време. Очаква се на трибуните на спортното съоръжение да присъстват около 50 000 зрители.

Аржентинският селекционер на грузинците Ектор Купер заяви, че България е отбор, който търси победата във всяка среща и неговите възпитаници трябва много да внимават с Бербатов и компания, ако не искат да загубят срещата.

Селекционерът на България Пламен Марков определи група от 19 футболисти, която ще опита да постигне първа победа за родината ни в квалификациите за Мондиала. Заради контузия от "А" отбора ни отпадна защитника на Левски Лусио Вагнер, който в Грузия ще бъде заместван от Станислав Ангелов. Друга въпросителна пред Марков е, кой ще заеме вратарския пост в нашия състав.

\"\"Титулярът Димитър Иванков получи лека контузия по време на мача с Италия в София и има вероятност да бъде заменен от Георги Петков. Ако все пак Иванков застане на вратата - то единствената промяна спрямо състава от срещата с Италия ще бъде отсъствието на Вагнер, който на стадион "Васил Левски" бе заменен успешно от младия защитник на ЦСКА Иван Иванов. Както е известно България завърши наравно 0:0 с настоящите световни шампиони Италия в мача игран в събота вечер.
По време на двубоя между България и Италия на Националния стадион имаше инциденти, провокирани от част от привържениците на "скуадра адзура". Малко след началото на мача италиански запалянковци запалиха флага на България, с което предизвикаха яростна реакция от намиращите се в непосредствена близост до тях българи в сектор "Г" на стадиона.
След последвалите сблъсъци с органите на реда бяха задържани трима италианци и четирима родни футболни фенове.

Българските национали демонстрираха самочувствие по време на срещата с Италия и отлично настроение на възстановителните тренировки след нея.

\"\"В неделя сутрин капитанът на нашите Димитър Бербатов дори завъртя няколко обиколки на игрището в "Царско село" с тракторче за косене на тревата. Всички футболисти бяха закономерно доволни от спечелената точка срещу световните шампиони.

Преди срещата с Грузия две от звездите на съперниците Каха Каладзе и Димитър Бербтов влязоха в задочен двубой чрез медиите. Футболистът на Милан, който няма да вземе участие в мача заради контузия, заяви че представителния ни тим е "отборче", а българският нападател на Манчестър Юнайтед му отвърна, че тези спорове се решават на терена и България ще излезе краен победител от това.

Главен съдия на срещата между съставите на Грузия и България в Тбилиси ще бъде холандецът Бьорн Куйперс, който е известен с нетърпимостта си към нарушения и грубости на терена. Помощници на строгия холандец ще са сънародниците му Адриаан Иния и Сандер Ван Рокел.

В другите две срещи от нашата 8-а група за класиране на световното първенство днес играя Ирландия срещу Кипър и Италия срещу Черна гора.
Селекционерът на Кипър Кипър Ангелос Анастасиадис иска неговите играчи да престанат с грешките си и да вземат максимума от днешното гостуване. Наставникът на Италия заяви, че "скуадрата" задължително трябва да победи Вучинич и компания, тъй като всичко друго би означавало провал.

Класиране в нашата 8-а група:

Отбор - срещи - точки
1 . Италия - 3 - 7 т.
2 . Ирландия - 2 - 4
3 . БЪЛГАРИЯ - 2 - 2
4 . Черна Гора - 2 - 2
5 . Кипър - 2 - 1
6 . Грузия - 3 - 1 т.

Вероятен състав на България:

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

iksvel
15.10.2008 19:03

А среднощната закуска ще е Италия - Черна Гора 0-1

cc160
15.10.2008 15:57

Спокойно -0:2,подготвяйте трапезата за довечера.Ейре-Кипър ще е десерта-1-1

levski_s0fia
15.10.2008 15:35

Искам да кажа няколко неща само: 1-наистина е време за победа, но тя не е сигурна срещу Грузия.2-бъдете оптимисти вижте ситуацията от другата страна- от 2 мача нямаме победа, но и нямаме загуба

sacred_heart
15.10.2008 13:00

Така е, минали са 2 мача, но няма гаранция, че в оставащите 8 ще спечелим достатъчно точки, които да ни осигурят класиране.
Искрено се надявам да е така, но никой не може да го твърди със сигурност. Този хикс с Италия не бива да ни изстрелва в небесата, точно един отбор като Грузия би могъл лошо да ни спъне, ако подценим ситуацията и не играем на пълни обороти.

Resorter
15.10.2008 12:51

Не сме направили серия от 7-8 Х-са, че да твърдиш, че отбора събирал "плахо по една точица"... изминали са едва 2 мача и все още не сме си казали думата и от нас се очаква всичко. Може да препънем абсолютно всеки отбор в групата! Относно мача, победата е наша

sacred_heart
15.10.2008 12:18

Дори е КРАЙНО време за първа победа... Ако продължаваме плахо-плахо да събираме по една точица на мач, за никъде не сме.
Дано днес победим и затворим големите грузински усти, които "никога не губели от отборчета като България".