Атлетико обжалва тежката санкция на УЕФА

15:43
Атлетико обжалва тежката санкция на УЕФА
Ръководството на испанския Атлетико Мадрид ще обжалва наказанието за два мача, което бе наложено на тима от страна на УЕФА за инцидентите по време на двубоя от Шампионската лига с Олимпик Марсилия.

Атлетико излезе с изявление, в което се казва, че "дюшекчийте" планират да обжалват наказанието от два мача без домакинство на 300 километра от Мадрид.

Наставникът на Атлетико Мадрид Хавиер Агире също бе наказан да не води своя клуб при домакинството и гостуването на Ливърпул в най-комерсиалния европейски клубен турнир. Както е известно при "мърсисайдци" играе бившата звезда на мадридчани Фернандо Торес. Нападателят бе разочарован от наказанието, което го лишава от възможността да се завърне на "Висенте Калдерон".

Изявлението на официалния сайт на Атлетико гласи:

"Клубът ще защити своите права чрез внасянето на жалба и възнамерява да се противопостави на решението на УЕФА. Атлетико Мадрид смята, че наказанието, което получи е несправедливо и неподходящо. Относно обвиненията в расистко поведение, клубът иска да обяви, че в нито един момент не е имало обиди от расистки или ксенофобски характер към който и да е играч на Олимпик Марсилия, както показва видеото от мача и доклада на делегата. Трябва да се напомни, че Атлетико Мадрид досега не
е имал такива провинения, които са намесени в наказанията. Що се касае до поведението на нашият треньор Хавиер Агире, който бе наказан за обиждане на играчи от противниковия тим, няма запис за извършвалнето на такива неща, както стана ясно и от доклада на делегата и четвъртият рефер на мача."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация