Александър Тунчев: Мача с Локо Сф е непредсказуем

16:56
Александър Тунчев: Мача с Локо Сф е непредсказуем

Срещу “червено-черните” ще дадем най-доброто от себе си, категоричен е капитанът на ЦСКА

Капитанът на лидера в “А” група Александър Тунчев даде своето мнение пред WINNER.BG за дербито Локо Сф- ЦСКА в събота, на стадиона в “Надежда”, както и за контролата България-Финландия (2:1). Роденият на 3 февруари 1976 г. защитник е бивш футболист на Хебър, Беласица, Локо Пд, а от 2005/06 е в ЦСКА, където се превърна в една от основните фигури. Сашо Тунчев си върши работата перфектно в защита, но намира време да участва в изнасянето на топката, дори в нападенията, като не рядко реализира важни попадения.

- Сашо, в събота срещу Локо Сф за 31-та титла ли излизате, или за по 8 000 лв премии, които ви дължи клуба, за успехите над Беласица, Спартак Вн и Пирин?

- Излизаме за победа. Постигнем ли я, всичко друго ще се нареди от само себе си.

- Локо Сф е с най-доброто нападeние (40 вкарани гола), а ЦСКА е с най-добрата защита (8 допуснати гола). Марчо Дафчев е лидер в класацията на голмайсторите с 13 попадения, Балдовалие е трети с 10 гола, Ней е на 8 позиция, със 7 реализации, а Петре е 25-и с едва 4 гола. На чия страна е преимуществото в случая?

- Този мач е непрдсказуем, ние ще се борим, ще дадем най-доброто от себе си.

- До тук ЦСКА е без загуба. Какви мерки сте взели, за да не я запишете в “Надежда”?

- Концентрирани сме, спокойни сме, това не е малко.

- Чувстваш ли се сигурен с вратар като Иво Петров, който е допуснал най-малко голове, едва 8 за цялото първенство, за разлика от стража на Локомотив Голубович, инкасирал 20 попадения?

- И двамата са много добри вратари. Когато зад мен е Иво Петров, съм уверен.

- Толкова спокоен, че дори ти остава време да навлизаш в противниковата половина и да реализираш?

- Така е.

- При гостуванията ЦСКА е записал 7 победи и 3 равенства, а при домакинства Локо Сф не е така убедителен – 7 победи, 2 равни и 1 загуба. Логиката подсказва, че трябва да си тръгнете минимум с 1 точка?

- Сухите цифри наистина са такива, но мач с мач не се прилича, а и при всяко правило има изключения.

- Не се ли притеснявате, че Локо Сф ще е в оптимален състав, след като Дафчев и Лопеш са на линия, а вие имахте неубедителни изяви напоследък?

- Как неубедителни, в последния ни двубой надиграхме Пирин с 3:0?

- Да, но “орлетата” не шутираха към вашата врата, действаха вяло, отпуснато, дори не пуснаха сред 11-те топфутболиста си Пиетробон? За разлика от този мач, показателно е гостуването ви на Видима, където отмениха чист гол на домакините от Севлиево?

- Лесни мачове няма. Срещу Пирин бяхме по-напористи, затова спечелихме. Хубавото бе, че благоевградчани не се бяха затворили в своята половина, а демонстрираха открит футбол. Преди това наистина имахме трудни мачове, имаше лек спад в изявите ни, но считам, че сме го преодолели.

- ЦСКА трупа точки, но не с добра игра. На какво се дължи този факт според теб?

- Ненад Настич, Клаудиней Ней, Машадо, Гъргоров, Велизар Димитров и Кирчо Котев по различни причини имаха пропуски в подготвителния период. После работиха по индивидуални подготвителни програми и навлязоха в добра спортна форма.

- Локо Сф обаче играе с постоянен състав, чийто футболисти са изморени, освен това имаше тежко гостуване на Черноморец? Тук като че ли отново предимството е за вашия отбор?! Дори Стойчо Младенов си позволи лукса след почивката на срещата с Пирин да пусне Ней и Гъргоров да се поразтъпчат...

- Футболистите на Локо Сф са опитни и винаги могат да поднесат изненада.

- Да, но от 13 години нямат записана победа срещу ЦСКА?

- Радвам се, че е така, дано добрата серия за нас да продължи.

- На бившият халф на “железничарите” Емил Гъргоров му върви срещу родния клуб, вкарал е 6 гола във вратата на Локо Сф. Според теб трябва ли да започне като титуляр?

- Това решение може да вземе нашия треньор Стойчо Младенов. Той най-добре знае какво трябва да се направи.

- Достатъчен ли е аванса от 10 т. за титлата, или се нуждаете от рекордна преднина пред втория?

- Колкото повече, толкова по-добре. Ако сме достатъчно агресивни, може да я направим на 13 т.

- Ти приемаш ли, че ЦСКА-Локо Сф е решаващ двубой за титлата?

- Приемам тази среща като битка, след която можем да си отдъхнем като шампиони.

- Понякога за ЦСКА и Левски се говори сякаш са Барселона и Реал (М), а единия и другия си дънят срещу тимове като Локо Пд, Видима-Раковски. Не мислиш, че наистина е така?

- Когато сме концентрирани до последната минута, издънка не може да се получи. Обикновено действаме сериозно, стегнато, побеждаваме, феновете ни са доволни.

- Според теб сигурен ли е пълния актив за ЦСКА от предстоящите срещи - гостувания на: Черно море и Ботев Пд, както и домакинства на: Локо Пд, Марек, Черноморец, Левски. Като добавим и предстоящия ви мач с Локо Сф, оказва се, че ако преследвачите печелят нонстоп, титлата далеч не е сигурна, независимо от 10-те точки аванс?

- Ние навлизаме в добра форма, въпреки, че програмата ни е съвсем лесна? Защо смятате, че ние ще губим точки, а противниците ни не?!

- Стойчо Младенов започна превантивни “психоатаки” срещу шефа на арбитрите Борислав Александров, както и към бригадата Николай Йорданов, Краси Керезов и Никола Ангелов, като поиска...адекватно съдийство в “Надежда”. А вие победихте нечестно Локо Сф на “Българска армия” с 3:1, след голове от явна засада и несъществуваща дузпа, отсъдени от Антон Генов?

- Този мач е останал в миналото, сега мислим за изявите си в предстоящия, а не за това какви ще са отсъжданията на реферите.

- Стойчо Младенов изрази остро недоволство от факта, че ти и Велизар Димитров сте играли пълни 90 мин в спаринга срещу Холандия. Изморен ли си?

- Когато постигнеш победа, възстановителният процес е по-кратък.

- Май подценихте Финландия до почивката?

- Така е. През вторите 45 минути обаче се стегнахме и успяхме да се поздравим с успеха.

- Наистина ли се чувстваш сработен с Томашич, или го твърдиш от куртоазия?

- Разбираме се, с него съм спокоен.

- Как се представиха дебютантите, според теб?

- Много добре. Имат място в тима.

- Считаш ли, че резервите, постигнаха обрата на контролата с Финландия?

- Не само те, а всички, които бяха на терена.

- Срещу Финландия играхте пред доста малко зрители. Какво трябва да се случи, че публиката отново да се върне на трибуните?

- Започнат ли световните квалификации, зрителите ще се завърнат. Бием ли редовно, те ще ни подкрепят подобаващо. Хубаво, че имаме подкрепата им при добри и при не съвсем добри изяви. Във втория случай се чувстваме длъжници и се стараем да надминем възможностите си.

- Вярваш ли, че можем да се класираме за финалите на световното първенство в ЮАР през 2010?

- Разбира се!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Dumbi
28.03.2008 22:59

Една победа сега над Локо ще означава наистина почти 100% титла за ЦСКА. Лично аз предпочитам да бъде подпечатана на Армията в мача с ЦСКА Но пак ще отбележа, че с тази игра ... сме за никъде ... още повече за Шампионската лига. Дано се работи повече по една смислена селекция и да се работи здраво в самият клуб!!!

dracula_88
28.03.2008 18:03

- Да, но от 13 години нямат записана победа срещу ЦСКА?
- Радвам се, че е така, дано добрата серия за нас да продължи.

Не е вярно твърдението, през сезона с плейофите, в 26-ия последен редовен кръг Локо Сф бие с 1:0 с гол на Гъроров малко преди края. Оттогава за 11 мача- 10 победи за ЦСКА и равен за шампионат, а допълнително още 5 мача )не съм напълно сигурен) -приятелски и за Купата с "червени" победи.
Не съм съгласен и с твърдението, че два от головете на ЦСКА срещу Локо Сф през есента са били измислени. Бях на мача, при второто попадение е спорен въпроса, но дузпата смятам, че я имаше.

Трудно ми е да дам оценка от 1 до 5, но голямо браво за интервютата, радвам се, че има материали, свързани с любимия ми отбор, както и с големи футболисти като Бербо...