Рейнджърс докосна титлата

17:56
Рейнджърс докосна титлата
Селтик загубиха с 1:0 срещу съперника за титлата Рейнджърс във второто дерби за сезона в Глазгоу. Така почти сигурно титлата ще бъде за Рейнджърс, но малкото кръгове до края на шампионата дават все още теоретични шансове на Селтик.

Селтик доминираха през първата половина, но бяха шокирани от лявото крило Кевин Томпсън, чрез когото Рейнджърс поведе минути преди края на първото полувреме.

За Селтик напрежението бе нарастнало след почивката и те имаха няколко шанса преди Рейнджърс да прегърнат окончателно победата.

Сега Селтик изостават след конкурентите за титлата с 6 точки, като домакините в днешния сблъсък имат да изиграят един отложен мач. Двата отбора ще се срещнат отново през следващия месец на Селтик Парк.

Мениджърът Гордън Страхън направи две смени в единадесеторката, която победи Гретна с 3:0 през миналия уикенд. Пол Хартли започна на мястото на Бари Робсън, а Георгиос Самарас замени Скот Макдоналд, като Селтик започна с атакуващата система 4-4-2.

Както се и очакваше, началото на мача беше динамично, с нападения към двете врати и борба за всяка топка.

За пет минути Селтик пропиляха няколко добри шанса. Айдън Макгийди преодоля Кърк Броудфууд и ударът му мина покрай страничния стълб. Ванегор оф Хеселинк си проправи път през защитата на Рейнджърс, но ударът му мина далече от целта.

Почти веднага домакините отговориха. Центрирането на Томсън от свободен удар достигна до далечната греда и Лий Маккълъх отправи блестящ удар с глава, който мина на сантиметри от вратата.

Накамура тества Алън Макгрегър от фаул. След поредната атака на зелено-белите Самарас намери Венегор оф Хеселинк в наказателното поле, но Рейнджърс съумяха да отстранят опасността преди холандецът да успее да стреля.

Играта продължи със стремителна скорост. Селтик играеха по-добрия футбол и Самарас отново тества Макгрегър с нисък удар. В 21-та минута пред Селтик се откри чудесна възможност. Гари Колдуел намери Самарас, който подаде на Скот Браун. Той достигна топката, но не успя да надвие излезлия напред Макгрегър.

Стивън Макманъс отправи удър след корнер, а Селтик продължаваха да търсят пролука към вратата на домакините. Рейнджърс отвърнаха с положение пред Жан-Клод Даршвил, но Селтик се отърваха лесно.

Беше наистина обещаваща половина за играчите на Селтик и Браун отново се доближи до гола в 32-та минута. Малко по-късно Макгийди беше изведен от Самарас и халфът стреля към вратата от малък ъгъл.

Рейнджърс, с цената на много усилия винаги спираха опасностите към своята врата. Играчът на домакините Кристиан Дейли мислеше, че е отбелязъл в 40 минута, но Макманъс изчисти от голлинията . Моменти по-късно, Артър Боруц спаси удар на Бари Фъргюсън.

Рейнджърс успяха да вземат предимството в резултата в самия край на полувремето.
Томпсън достигна топка отдясно, отигра на двойно с Даршвил и отправи нисък удар, преодолял Боруц, за да даде преднина на Рейнджърс преди почивката.

Венегор оф Хеселинк с блестящ удар с глава, направи първия опит във втората част в 48 минута. Рейнджърс реагираха и ударът на Фъргюсън бе отклонен от Коудуел.

Рейнджърс започнаха да се радват на по-голямо притежание на топката, като търсеха втори гол. Селтик трябваше да се защитават добре, но Боруц нямаше много работа до края на полувремето

В 64-тата минута Андреас Хинкел почти вкара изравнителен гол. Поемайки пас на Макгийди, той пресече полето и отправи зашеметяващ удар към горния ъгъл, който обаче Макгрегър някак успя да отпрати над мрежата.

С напредващото време Макдоналд замени Венегор оф Хеселик, а Робсон замени Хартли. Накамура опита късмета си от 30-ина метра, но изстрелът мина далече от целта.

Докато Селтик се хвърляха с всички сили напред, пред Чарли се откри шанс да добави още един гол за Рейнджърс в последната минута, но Боруц спаси блестящо.

Краят на мача донесе радост за домакините и горчилка за техния опонент, който игра изключително грамотен футбол, но липсата на концентрация пред гола го лишиха от спечелването на поне една точка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация