Тодор Батков получи орден \"Стара планина\"

17:19
Тодор Батков получи орден \"Стара планина\"
Собственикът на ПФК Левски адвокат Тодор Батков бе награден от президента Георги Първанов с орден "Стара планина" - първа степен.

Той бе награден за изключително големи заслуги към Република България, активна обществена дейност като меценат, спомоществовател в различни културни проекти, строителство на духовни средища и финансиране на инициативи, свързани с развитието на българската култура, изкуство и спорт. Батков празнува днес своят 50-годишен юбилей.

Президентът Първанов заяви при награждаването:

"Като се върнем назад в първите стъпки на прехода трябва да си припомним първите стъпки на господин Тодор Батков като юрист, който работи много при подготовката на новата конституция на Република България. Това бе началото на една адвокатска кантора, която има своята репутация на европейско равнище. И като директор на тази кантора той е допринесъл за решаването на редица дела, значими за българската държава, защитавайки националния интерес. Трябва да се отличи и дейността му като издател на един значимите вестници "Стандарт", който със своята мащабна дейност допринесе за формирането на демократичното мислене. Трябва да се отчете приноса на "Стандарт", Тодор Батков и българските медии като цяло в кампанията "Не сте сами", с която българското общество даде пример за съпричастност и отстояване на човешки права и защита на достойнството на наши сънародници, изпаднали в беда. Трябва да споменем дейността на господин Батков като меценат и ролята му при опазването на културното ни и историческо наследство и създаването на нови паметници. Спомоществователството, дарителството допринесе за осъществяването на редица културни проекти. Не мога да подмина и заслугите му като президент и акционер на ПФК Левски, чрез които не само опитваше да издигне авторитета на българския спорт, но и да инвестира в развитието на материалната база и да влага средства, усилия, енергия в развитието на детско-юношеските спортни школи. Не може да не се отбележи и квиторската дейност. Благодарение на господин Тодор Батков днес в сърцето на Родопите се извисява вторият по големина храм на българската вяра и духовност. Към това искам да добавя, че той е привърженик на отстраняването на различията между религиите и етносите в България."

Тодор Батков благодари на президента, на семейството си, членовете на инициативния комитет, предложили го за най-високото признание в страната.

"50 години са и много и малко и в ритъма на ежедневието не съм и помислял, че ще заслужа това най-високо държавно отличие. Винаги съм работил със сърце и душа. Възпитан съм в скромно семейство със силно патриотични ценности. Уважавам България, институциите, в живота си съм следвал няколко принципи, един от които е направи добро и го хвърли зад гърба си. Пожелавам си семейството ми да продължава да ме подкрепя. България има нужда от повече повече примери. Благодаря за оказаната изключителна чест. Това е най-добрият подарък за рождения ми ден", заяви президентът на ПФК Левски.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

footbal_m
18.10.2008 13:38

Как може бе...... егати корумпираната държава

hari001
18.10.2008 08:32

Бре, че с какво па заслужи ордена Стара планина. Той и национален герой станал бре. Малееее. Дайте да се опитаме да открием геройствата му. Аз се сещам за няколко-
Направи Левски " най силния " клуб в Европа.
Спаси държавата от световната финансова криза като си прибра парите в буркани и не купи футболисти.
Той никога не е взимал "мръсни пари" от вън.
и тъй нататък...............
БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ И НОВИТЕ НАЦИОНАЛНИ ГЕРОИ!!!!!

gusa
17.10.2008 23:14

Бай Ганьо с орден " СТРАРА ПЛАНИНА " ... ! Егати държавата . Каде си Алеко...???

dracula_88
17.10.2008 22:18

Дайте призове и на Томов, Перуката, Венци, Митьо Селския, Коко "Пайнера" Динев, защо не и на Коце Маца?

Ultra_Milan
17.10.2008 19:29

Особено като адвокат на Чорни, големи "заслуги" има за България.Спор няма!Нещастника му скапан!

Frankie_Lampard
17.10.2008 18:22

На тоя мога да му дам един К*Р в гъза, друго не заслужава

Asenator
17.10.2008 17:46

Този хубав орден напълно се обезцени.Как може на тоя нещастник орден да му дават    .Той провали целият ни футбол, за да влезе глупавия му отбор в Шампионската лига пък и ще го награждават.УЖАС!

tishevbest
17.10.2008 17:28

На всяка мутра орден...На всеки мафиот два.............

shitfyyy
17.10.2008 17:24

Май някой е дал доста пари за кампаний.

sotirikon
17.10.2008 17:23

И Манджуков взе този орден, сега - Батков. Осраха хубавата "Стара планина". Остава президентът да си го даде и на себе си...