Сливен не загуби и от Левски

17:43
Сливен не загуби и от Левски
Отборите на Сливен и Левски завършиха наравно в дербито от десетия кръг на "А" футболна група на България. Срещата играна на стадион "Хаджи Димитър" завърши при резултат 0:0.

С по-големи шансове за успех бе столичния тим, но нападателите на Левски не успяха да реализират добрите си възможности. По този начин двата тима направиха услуга на ЦСКА, който остава едноличен лидер с 5 точки пред Сливен и 6 пред Левски.

В 9-а минута, Георги Христов имаше възможност да открие резултата, след като стреля силно от границата на наказателното поле, но Здравко Чавдаров блестящо спаси вратата си. В ответната атака Явор Въндев нахлу отляво в наказателното поле и от малък ъгъл би към вратата на Петков, но вратарят на "сините" безпроблемно улови.

В 28-а минута, Янев отправи опасен удар, но топката мина на сантиметри от вратата на Петков. Пет минути по-късно, Миланов центрира в пеналта на домакините, Христов стреля с глава, но неточно.

В 56-а минута Живко Миланов отправи удар с глава от границата на вратарското поле, но вратарят Чавдаров се намеси прекрасно и изчисти в нов ъглов удар. Десет минути преди края на срещата, Зе Соарес намери Георги Христов на точката на наказателното поле. Пловдивчанинът обаче прати топката високо над вратата.

В даденото от реферът продължение, Гаджев пропусна да донесе успеха на Левски, след като със силен шут от пеналта насочи топката, но Чавдаров бе безпогрешен. Така Сливен е единственият отбор, който до момента няма загуба и остава на втора позиция в класирането.

Следват резултатите от другите две срещи от "А" група, играни днес:
Беласица - Черно море 2:0
Локомотив Пловдив - Литекс 1:3.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

KILLna7
26.10.2008 17:44

ако левски създаваше и си вкарваше и малкото положения нямаше да е така