Мениджърите поискаха собствен трансферен прозорец

16:13
Мениджърите поискаха собствен трансферен прозорец
Мениджърите на футболни клубове в Англия започнаха обсъждане за въвеждането на трaнсферен прозорец, който да предотврати преминаване на даден наставник от един отбор в друг по средата на сезона, подобно на Хари Реднап от Портсмут в Тотнъм от последните дни. Английските треньори искат да имат трансферен прозорец, подобен на този на футболистите през зимата и лятото, през който те свободно да могат да преминават от един клуб в друг.

Мярката се разглежда от Асоциацията на мениджърите като една от редицата мерки, които да спомагат за стабилността на договорите на наставниците. Въпросът се повдига в момент, в който средната продължителност на престой на един мениджър в клуб от Висшата лига е по-малко от година и половина.

Асоциацията се надява да убеди ръководствата на клубовете и Футболната асоциация да приемат този план, който ще бъде и в техен интерес. За пример е даден сър Алекс Фъргюсън, който е мениджър на Манчестър Юнайтед повече от 22 години, а всички знаем за успехите на "червените дяволи" под негово ръководство. Шотландецът е сред членовете на асоциацията.

Сред другите предложения са създаването на нови професионални програми за развитие на мениджърите, както и задължително преквалифициране на по-къси периоди от време.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация