Драстични мерки за зрителите на Вечното дерби

15:12
Драстични мерки за зрителите на Вечното дерби
На специална пресконференция днес, главен инспектор Антон Златанов съобщи, че на дербито от 11-я кръг на шампионата между Левски и ЦСКА всеки зрител ще мине през проверка на две места.

"Всеки зрител ще бъде подложен на щателна проверка от органите на реда. Искам да помоля хората да дойдат на стадиона по-рано, за да може спокойно да минат през двата пропусквателни пункта, където ще бъдат проверявани много внимателно за взривоопасни материали, ножове и оръжия. Това се прави от съображения за сигурност, тъй като на Левски - Жилина хванахме един фен, който носеше пистолет в чорапа си. А на срещата между България и Италия бе направен опит за внасяне на нож. Вратите на стадиона ще бъдат отворени от 15:30 часа и ще ги затворим половин час преди началото на двубоя. Общо 1250 полицаи ще охраняват дербито между "сини" и "червени". Органите на реда ще бъдат разположени в националния стадион "Васил Левски" и в радиус около един километър около съоръжението. Направили сме статистика при предишни дербита, къде са ставали сбивания и там ще бъдат разположени служители на реда. На тези места ще има патрулки, униформени и цивилни полицаи, жандармерия и конна полиция. Проведохме срещи с представители на фенклубовете и на ръководствата на двата отбора. Подаваме ръка на феновете, но предупреждаваме, че всеки, който наруши реда ще бъде санкционирана сурово. Създали сме организация на всички големи спирки и булеварди, и столичната полиция ще използва целия си наличен ресурс преди и след дербито. Очаква се на сблъсъка между двата гранда да присъстват близо 15 хиляди зрители", коментира главен инспектор Златанов.

"Добре е, че мачът ще се играе на Националния стадион "Васил Левски". Нито една от двете агитки не го приема за "вражески", тоест няма да се чупи. Ще бъдат допуснати по 10 знамена с по-дълги дръжки от разрешеното и за двете агитки. Ще бъдат запалени по 25 факли от агитките на двата тима. Това запалване ще стане контролирано, а само предварително уточнени хора ще имат право да ги палят", допълни гл. инспектор Златанов.

Срещата между Левски и ЦСКА е в събота от 18:00 часа, от 15:00 часа се спира движението по бул. "Евлоги Георгиев" в отсечката "Орлов мост" – НДК.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация