Арсенал изпусна Ливърпул в един изключителен спектакъл

23:50
Арсенал изпусна Ливърпул в един изключителен спектакъл
Първото полувреме между два от английските грандове, каквито са Арсенал и Ливърпул определено бе най-динамичното от всички срещи в четвъртфиналната фаза на турнира от Шампионската лига.

Футбол с марка Англия, който би задоволил претенциите на всеки любител на най-великата игра.

Обичайният домакински натиск не доведе до нещо съществено, а гостите заложиха на контраатаки.

След 15-та минута домакините увеличиха оборотите и създадоха две-три опасни ситуации пред вратата на Рейна. Така закономерно след изпълнение на корнер в 23-та минута Адебайор се озова в прегръдките на своите съотборници отбелязвайки първия гол в мача.

Радостта на домакините не трая дълго, като само три минути по-късно капитана на "мърсисайдци" Стивън Джерард проби по лявото крило и след успоредно центриране пред вратата на Алмуня Кайт засече топката за 1:1.

Последваха атаки и към двете врати, но до ново попадение не се стигна.

Второто полувреме премина под знака на "топчиите", но положенията, които се откриха пред нападателите им не бяха реализирани.

Съдията, който ръководи този двубой също изигра своята роля, след като не даде чиста дузпа за домакините при една интервенция от страна на Дирк Кайт спрямо Александър Хлеб в наказателно поле.

Така всичко в този английски  сблъсък ще се решава на стадиона на Ливърпул след седмица.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

pafata
03.04.2008 22:50

Не се занимавайте с Челси - там резултатът на реванша е ясен. Обърнете внимание на продукцията на Ливърпул

WaterStorm
03.04.2008 10:28

Колкото до Челси те загубиха 2 на 1 от фенерите и не на празно бяха посрещнати от турските запалянковци с думите "Добре дошли в ада!"

gosho0o0
03.04.2008 07:48

Челси направиха 2:1 и не вкараха нито 1 гол в този мач, явно могат да разчитат само на Коул и Дрогба колкото до мача очаквах повече м/у другото Ливърпул са "мърсисайдци" не "мърсаидци"

Dumbi
03.04.2008 02:55

Имаше бая скорост в играта, но признах, чре Арсенал са надминали себе си в този мач

pafata
03.04.2008 00:33

Да ти кажа не видях "изключителен спектакъл", а и май скоро няма да видя такъв с участието на Ливърпул, защото когато играят те красив мач не се получава.

Dumbi
02.04.2008 23:53

Ливърпул могат да благодарят на съдията и Фортуна ... все пак браво на тях!

HubGoblin
02.04.2008 22:44

Супер голям сблъсък особено като гледам колко души в играта са го прогнозирали. Май май това ще се окаже най-прогнозирания мач от доста време насам. Арсенал намалиха темпото след гола, който получиха. Първите минути на 2-рото полувреме, мисля че ще са доста напрегнати, тъй като те са най-подходящите за артилеристите да си осигурят преднина в двубоя.