Прогнози за Бундеслигата - 11-ти кръг

12:38
Прогнози за Бундеслигата - 11-ти кръг
Може ли Вердер Бремен да излезе от налегналата го криза, като започне с победа над Херта този уикенд? Ще остане ли сензацията Хофенхайм начело? Ще успее ли Байерн да влезе в челната тройка след очакван успех над Арминия Билефелд? Отговорите на въпросите ще се изяснят след края на срещите от 11-ия кръг на Бундеслигата.


Ето и какво ни предстои в поредния вълнуващ кръг:

Петък, 31 октомври


21.30 часа : Леверкузен – Волфсбург - 1

Кошмарен баланс за Волфсбург при гостуванията на "БайАрена". "Вълците" чакат първата си победа на този стадион. От влизането си в Бундеслигата през 1997 г. те имат 8 загуби и 3 равенства при гастролите си на "аспирините". Играчите на Бруно Лабадия са в много добра форма. Дуото в атака Щефан Кислинг и Патрик Хелмес с невероятния си синхрон създава огромни грижи за всяка една отбрана и без съмнение такива ще има и защитата на Волфсбург.


Събота, 1 ноември


16.30 часа : Вердер Бремен – Херта Берлин - 1, над 2,5 гола

Срещу нито един друг противник от Бундеслигата "бременските музиканти" нямат толкова положителен баланс, както срещу Херта Берлин, завърнал се в елита през 1997 г. Това може и да бъде 14-та победа за Вердер срещу тима от столицата от тогава насам, отчитат статистиците. Томас Шааф ще може отново да разчита на Пер Мертезакер, както и на звездите в нападение Диего и Клаудио Писаро.

16.30 часа : Щутгарт – Кьолн - 1, над 2,5 гола

От 10 мача насам между тези два отбора Кьолн не познава вкуса на поражението. "Швабите" със сигурност ще искат да спрат тази негативна серия за тях, като основният им коз за пореден път ще бъде германския национал Марио Гомес.

16.30 часа : Байерн М – Арминия Б - 1

Гостите от Билефелд нямат шансове срещу набралия скорост и устремил се здраво към върха колос Байерн Мюнхен, с 4 поредни победи във всички надпревари. Арминия е любимият съперник на баварците, имащи 8 поредни победи над този тим в Мюнхен, каквато серия нямат срещу нито един друг тим. Очаква се титуляр в съботния сблъсък на "Алианц Арена" да бъде Лукас Подолски.

16.30 часа : Хановер – Хамбургер - 2

Балансът на Хановер 96, в чийто редици рядко се появява национала ни Чавдар Янков, е само една загуба в последните 11 сблъсъка с Хамбургер. На "червените" обаче защитата е повече от колеблива, а нападението на гостите в лицето на хърватските национали Младен Петрич и Ивица Олич трудно може да бъде спряно. Вратарят Роберт Енке все още лекува контузия, а заместникът му в Хановер Флориан Фромловиц не е от неговата класа. Арнолд Бругинг от домакините е наказан за 3 мача.

16.30 часа : Хофенхайм – Карлсруе - 1

Единственият официален мач между двата отбора е на 29 октомври 2003 година, когато намиращият се в Регионална лига Север Хофенхайм разнебити втородивизионния Карлсруе с 4:0 в среща от 2-ия кръг за Купата на Германия. Сега се очаква по-малка резултатност, а Хофенхайм е фаворит в двубоя, като при победа ще остане лидер в класирането. Голмайсторът на първенството Ведад Ибишевич и Демба Ба са в страхотна форма и не спират да бележат, а Карлос Едуардо пропуска мача заради натрупани 5 жълти картона. От Карлсруе наказан е Майк Франц.

16.30 часа : Енерги Котбус – Шалке 04 - X

Енерги гони първата си домакинска победа за този сезон. Балансаът на тима от Котбус срещу този от Гелзенкирхен е 5 загуби от 6 мача срещу "кралско сините". На отбора от източна Германия му липсва и класата, вкарвайки само 4 гола в 5-те си домакинства. "Миньорите" рядко убеждават в гостуванията си и сега не е изключено ремито. Митко Рангелов, вкарал гол за Енерги и получил червен картон при гостуването на Арминия Билефелд (1:1), пропуска мача, както и колегата му Иор Митрески.


Неделя, 2 октомври


18.00 часа : Борусия Мьонхенгладбах – Айнтрахт Франкфурт - 1

Времената, в които и двата клуба правеха фурор по европейските стадиони, отдавна отминаха. През 1980 година те играха един срещу друг финал за Купата на УЕФА, който бе спечелен от Айнтрахт. Сега и двата тима се борят за оцеляването си в германския елит. Може би домакинското предимство и по-големият опит на Ханс Майер като треньор ще помогнат на Мьонхенгладбах за нов успех.

18.00 часа : Борусия Дортмунд – Бохум - 1

Ще има голове в дербито на Рур. В 28 мача по между им никога не е имало резултат 0:0. Домакините са по-класният тим този сезон и ще търсят задължителна победа. Гарант за нея е египетският национал Мохамед Зидан, който блести във всеки мач с "жълто-черния" екип. Наказан от Бохум за този сблъсък е Кристоф Дабровски.


Досега Хофенхайм не спира да изненадва специалистите, Леверкузен се възползва от грешките на повечето фаворити и също е на призова позиция, Байерн лека полека се завръща в надпреварата за върха, Вердер не спира да се дъни и има само 3 победи от началото на сезона. На дъното, за оцеляване очаквано се борят Арминия Билефелд, Мьонхенгладбах, Енерги Котбус и Кьолн. Едва ли ще има коренни промени на тенденциите и след изиграването на срещите от 11-ия кръг в Бундеслигата.

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

LUD_LEVSKAR
31.10.2008 23:47

може и без да се регваш, през медиаплейър! Иначе мисля 2 на Шалке и Х на Хановер

bat_boiko309
31.10.2008 17:52

"в сайта мур2р.еи може да се гледа почти всеки мач в света в реално време. необходимо е само да се регистрираш, което става за 2 мин "

krasimirKN
31.10.2008 13:29

Най-после да пуснете и прогнози за Бундеслигата. Само тая Премиършип я пишете. Вярно е, че повечето хора английското първенство ги интересува, но то е защото то се предлага на българския пазар. Тия от Евроком не можаха тая година да се преборят за правата на Бундеслигата и всички нас феновете на германския футбол ни е много яд, че не можем да следим на живо срещите от Германия. Надявам се, че и занапред поне вие ще ни предоставяте повече информация за Бундеслигата. Много е яко, че най-сетно обърнахте внимание поне вие на Бундеслигата. Продължавайте все така. Дано ви стане традиция за всеки кръг да правите прогнози!!!!