Левски и ЦСКА си поделиха по една точка, Гонзо най-сетне се отпуши

19:50
Левски и ЦСКА си поделиха по една точка, Гонзо най-сетне се отпуши
Отборите на Левски и ЦСКА завършиха 1:1 в своето 122-ро дерби, което се игра на националния стадион "Васил Левски".

 "Червените" поведоха с гол на Здравко Лазаров от дузпа, а изравнителното попадение за "сините" отбеляза набедения за провалите през сезона на отбора Георги Иванов - Гонзо. Попадението беше петнадесето за него в мачовете с "кръвния враг". Интересно за отбелязване е и това, че възпитаниците на Емил Велев владееха в по-дълги периоди топката, но повечето голови положения бяха за "армейците".

Съставите, с които започнаха двата отбора:

Левски: Петков, Миланов, Минев, Бистрон, Вагнер, Балтанов, Миро Иванов, Тасевски, Зе Суареш, Жоазиньо, Христов

ЦСКА:
Беконо, Виданов, Котев, Иванов, Машадо, Тодоров, Янчев, Мороз, Маркиньос, Лазаров, Манчев
 
Още с първия съдийски сигнал двата отбора се впуснаха в стихийни атаки, но до момента те не вещаят заплаха и за двамата вратари.

Добро впечатление прави скоростта на водене на играта от страна и на "сини" и на "червени". За грубо нарушение в гръб срещу Владо Манчев с първи жълт картон в мача бе декориран Мирослав Иванов.

В 20 мин. бе извършена и първата смяна, като на мястото на контузения Владо Манчев в игра влезе Евгени Йорданов. Последният рано тази сутрин стана за втори път баща, след като му се роди момченце.

Измина 1/3 от срещата, но резултатът си остава все още 0:0. Все пак в 32 мин бе създадено и първото голово положение, но Георги Христов пропусна.

Пет минути по-късно дойде ред и на "армейците" да атакуват, но Георги Петков отново демонстрира прекрасната си форма отразявайки удара на Данчо Тодоров, а отбитата топка не  бе посрещната добре от Евгени Йорданов. Така резултатът продължава да бъде 0:0

Нова опасна атака за ЦСКА, като този път Здравко Лазаров се озова очи в очи с Петков, но стражът излезе и достигна пръв до топката.

В края на първата част играта определено живна, а така също се раздвижиха и феновете по трибуните. Въпреки това до попадение не се стигна и двата отбора се оттеглиха в почивка при 0:0.

Второто полувреме започна със смяна за Левски, като на мястото на неубедителния Георги Христов в игра влезе Георги Иванов.  Два добри шанса се откриха за "армейците", но вратата на Петков сякаш бе омагьосана и отново остана "суха".

В 57-та минута "червените" спечелиха дузпа, която ще бъде дълго дискутирана, тъй като бе изключително спорна. Потърпевшият Здравко Лазаров реализира хладнокръвно и шампионът на България поведе с 1:0.

След отбелязването на попадението играта логично се поизнерви и реферът Станислав Тодоров показа 2 бързи жълти картони на Мороз и Маркиньос.

Георги Иванов дълго ще помни тази 66-а минута, в която той най-после успя да се отпуши. Заслуга до голяма степен за попадението му има и Тиберканин, чиито силен удар бе спасен от Беконо, но добавката на Гонзо не му остави никакви шансове.

Подемът в играта на играчите от Левски след изравнителното попадение продължи. В тези минути крилата на "сините" правеха каквото си поискат с "червената" защита. Играчите на Димитър Пенев изглеждаха сковани и позволиха на своите противници да ги натикат в собствената им половина.

Едва в 73-та минута чрез неуморния и в тази среща Йордан Тодоров символичните гости стигнаха до ситуация пред Петков, за да изпълнят ъглов удар, който не доведе до нищо.

Последвалите десетина минута преминаха с чести накъсвания на играта, но отново "сините" бяха по-активните. Тази активност можеше да им изиграе лоша шега, тъй като  позадрямалата защита на вицешампиона изпусна от очи Маркиньос, който се озова на удобна позиция. Ударът му обаче мина близо до гредата.  В даденото от съдията три минутно продължение при отлична акция за "армейците" Удоджи пусна прострелна топка пред голлинията на Левски, но Йордан Тодоров направи по-трудното и я извади в аут.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sersema
02.11.2008 21:27

жалка работа!!поредното слабо дерби!поредните изяви на тия около 200 лумпени от двете агитки!единственото положително нещо от мача беше това, че нямаше по-тежки инциденти!и човекът, който за мен ще си остане легенда и който единствен си е заслужил да носи тази фланелка - Георги Иванов-Гонзо!

drummer
02.11.2008 18:42

pafata, мен ако питаш, споровете за дузпите са доста безмислено нещо,а още по безмислено е да се броят, атаки, удари и "чисти" положения, както правиш ти! Хубаво ще е да увеличиш престоя пред телевизора, за сметка на компютъра! За мача,...просто се видя потенциала на двата отбора, и в края на първенството всеки ще си отиде на познатото място!!!

peshterko
02.11.2008 17:53

гледайте по нова момента на дузпата. миланов ще скъса фланелката на здравко и с крака си го спъва странично, някакъв фотограф е снимал просто перфектно момента

pafata
02.11.2008 17:16

Какво да отвърна на човек, смятащ тази дузпа за абсолютна?! И двата отбора бяха слаби както обикновено и хиксът може би е заслужен, но не и по такъв начин, не и с втора поредна измислена дузпа за единия отбор.

ПП. И Христов излезе сам срещу вратаря, но ефектът беше никакъв.

drummer
02.11.2008 16:22

pafata, както винаги, отново се изказва неподготвен! Абсурдно е положението в твоята глава, а не абсолютната дузпа която съдията отсъди.Чистите положения за червените са много преди дузпата ( Йордан Тодоров, Здравко Лазаров сами срещу Петков). Какви положения броиш като Левски нямаха такива...? А за благодарности ако говорим , не трябва да се благодари на Станислав Тодоров , а на един друг Тодоров само че Йордан, който ако беше реализирал положението в 90 мин. , знаеш какво ставаше с твоето отборче...? Оставаха чистачката и портиера на работа в клуба...!!!

marinbg
02.11.2008 14:59

тия не мойш ги спря, бе! Лефски е най-великият отбор и щяха да бият и Челси и Барселона с "правилния" футбол, дузпата ги спряла, немали късмет с трактористите и кой ли още не! в момента си тегля една майна, че ви се връзвам на акъла, ама ако никой не се и обажда още повече ще си повярвате. СМЕХ!

pafata
02.11.2008 14:43

Имахте по-чисти положения, не споря, но те дойдоха след като поведохте в резултата от абсурдна дузпа. Тогава е логично губещият отбор да се хвърли в атака и да не мисли много за защита. Това променя всичко. Да ти обяснявам ли и други очевидни неща? Левски нямаше по-чисти положения, но имаше повече удари към вратата и повече атаки. И една дузпа по-малко. Благодарете на Станислав Тодоров за равенството.

pafata
02.11.2008 14:39

@liverpool77 колко удара във вратата имаше ЦСКА?

pux40
02.11.2008 11:12

Относно мача вчера мога да кажа,че мач долу-горе имаше...Опитаха да гп направят дерби,но не стана.Дербитата от последните няколко години едва ли ще се върнат с такава игра,такива пари,такава МАФИЯ която я има в родния футбол.Относно дуспата...ако не беше тя нямаше Цска с кво да се похвали...Крумчо ще покаже днес по НВТ дали е имало аи последно време немисля че пак цска-то е показало нещо повече за титлата в БГ....Гонзо е това е кошмара за Цска

liverpool77
02.11.2008 09:46

Пак "хиксче", но стана дерби
Съб, 2008-11-01 20:07
ЦСКА изпусна 5-6 чисти положения и поведе с гол от странна дузпа, а Левски изравни чрез Георги Иванов - Гонзо с единствения си удар във вратата в 122-ото "вечно дерби" - 1:1.

Извадено от спортен източник - Pafata ... нищо няма да кажа, защото ти сам обиждаш себе си не за първи път ... просто си от онези слепи фенове били на Левски или ЦСКА. Дербито беше добро с оглед предишни, а ЦСКА изпусна много положения в мач, който Левски 'привидно" контролираше. Само че се гледат головете, а не процента на владеене на топката. Каква е твоята статистика си е ТВОЙ проблем, ама ми писна да ти чета сините небивалици ... Конкретно в този случай изказването ти е повече от неуместно ... благодарете на Петков и Данчо Тодоров за това равенство ...

danas1970
02.11.2008 07:58

kunz1,твърдиш,че Гонзо е смешник.Ок,да приемем,че си прав.Но би ли ми обяснил тогава,какъв ще да е този отбор,но който един смешник е набутал вече 15 гола? Аз мисля,че това може да се случи на само на един жалък отбор,какъвто е ФК"Кремиковци"

marinbg
02.11.2008 07:05

искам да пожелая на всички сте толкова настървени и за малко по-важни неща в живота! що се отнася до статистиците - за радост са важни само головете и точките. ако беше само на думите, до момента левски вече щеше да е в една друга лига, че тук им е тясно...., толкова са добри!
Бъдете здрави!

pestar
02.11.2008 03:51

Еха,бях на стадиона и останах много доволен,но не от играта на терена,а от това което показаха двете агитки.Наистина показаха на какво са способни и че са най-лудите в България,можеби и на балканите.Аз съм от Левски,но от това което видях от агитката на ЦСКА направо ме изуми,за което ги поздравявам и им пожелавам все така да подкрепят своя тим,не само в България,но и по европейските терени.
Левски също не остана длъжник на вечния враг и отвърна подобаващо с мниго фоерверки и знамена, въпреки че губеше в резултата не спираше да скандира името на апостола и на любимия си тим,за което бе възнаградена с гол на любимеца на синята агитка и кошмара за всички времена на ЦСКА Гиорги Иванов-ГОНЗО.Пожелавам успех и на на двата отбора,и нека по-добрия стане ШАМПИОН!!!

pafata
02.11.2008 00:11

Статистиката от мача беше изцяло в полза на Левски, освен ако не говориш за някаква си твоя статистика. А това, че Левски не трябва да има претнции към съдията, не мислиш ли, че са твърде нагли думи за който и да е разумен човек?

siboko
01.11.2008 22:24

Абе dimaka_78 това 78 са сигорно бройката на гънките на мозака ти макар че като те гледам какво пишеш се съмнявам дали имаш и толкова. Виж първо статистиката за мача и после пиши глупости.

dimaka_78
01.11.2008 22:00

Аве "siboko" ти си бил много прос ве,как може да казваш,4е ЦеЦеКато е играло по добре от Левски.Кое му е по добре на ЦеЦеКато,какви атаки са имали те,добре,4е съдията пак ви отсади измислена и не реална дузпа.Левски си е по класния отбор и то се видя,защото Левски през целия мач играеше нападателно и нито веднаж не бяха всичките футболисти в собствената си половина,а чорбарите жалки отново се браниха и чакаха на някоя контра и някой извеждащт удар та да няправят нещо по смислено

roommen
01.11.2008 21:30

както казах и преди Гонзо трябва да бъде пускан да играе само в два мача от сезона ,през останалото време трябва да е на пейката

Sm1Le1948
01.11.2008 20:47

Някой трябва да научи ДАНЧО ТОДОРОВ да вкарва голове от 1 метар неможе !

siboko
01.11.2008 20:33

Това беше най добрият мач между левски и ЦСКА в последните 2-3 години. Иначе ЦСКА беше по добрият отбор и трябва да съжеляват че изтърваха победата. Невиждам как може левскарите да имат някакви притенции към съдиата който им спести два червени картона. А колкото до батков май цял мач е смъркал кокаин, пак беше много неадикватен след мача горкия но какво да се прави тя простотията ходи по такива като него.

bat_boiko309
01.11.2008 20:08

обикновено ц(*карите повтарят като строшени транзистори едно и също

kunz1
01.11.2008 20:08

Като стана дума за ГОНЗО...... още малко и клуба ще го прекръстят ПФК ГОНЗО стадиона ще се казва Гонзо ..... мн е велик гордостта на България абсолютен смешник са ще почне да се говори Гонзо размаза ЦСКА Гонзо е най-добрия Реал–Мадрид прав си ако не беше толкова близко горки им на феновете което бяха зад врата на ЦСКА.А тоя калъф Данчо Тодоров е крайно време да спре с неговите изцепки 1 път бива 2 ри път да ама той се осра вече

Real_Mardid
01.11.2008 20:03

Хахахаха и двата отбора бяха трагични.Ако не беше на 5 м. от вратата ВЕЛИКИЯ гонзо щеше да уцели тъща си на 5 ред.Дузпата нямаше как да не се свири защото му блокира и двата крака,ако беше ритнал само 1ния сигурно нямаше да се свири.Отиграването от последното положение на ЦСКА беше просто трагично!!!Ае слаб мач и за двата отбора.

kunz1
01.11.2008 19:59

А бе пич къв ти е проблема на тебе а ?? Просто си стоях в сайта ЦСКА вкарват и пиша виж в колко часа съм писал гола вече беше факт.Проблема на вас повечето левскари е че гледате само левски повтаряте едно и също не се интересувате от факите важно е да говорите нещо и да споменете поне 10 пъти Левски е номер едно ЦСКА са турци..... без значение дали левски падат бият или просто си нямате работа... Е затова се дразня иначе боли ме кура честно да ти кажа за мача яд ме е първите 5 минути след тва на тебе не ти ли е ясно че парите въртят първенството ни

kunz1
01.11.2008 19:54

Поредното малоумно дерби скука , скука и пак скука.Дузпа смешна или не имаше.Но това няма никакво значение мисля че на повечето от вас в е ясно че мача беше уреден ако не беше дузпата се от някое положение щеше да има гол.Просто още преди началото явно беше решено че мача трябва да свърши така ......

dimaka_78
01.11.2008 19:53

fRSkn: как няма да си ги изкарвам тук теб не те ли е яд.Не са вкарали о6те и пи6ат ЦеЦеКА поведе на Левски,ебахти и смешниците.

fRSkn
01.11.2008 19:41

беше смешна ама я имаше СКУКА!

stallone
01.11.2008 19:30

ГОНЗООООООО ПОКАЗА ЧЕ Е МАШИНА БРАВО БРАВОООО ИСКАМ КЪРВАВИ ХЕТРИЦИИИИ МАЧКАЙЙЙЙ

fRSkn
01.11.2008 19:30

dimak само не си искарваи комплексите тука..!

dimaka_78
01.11.2008 19:21

към автора на тази тема.Ти май си чорбар,а?За да напишеш толкова бързо темата.Не можа ли да напишеш-``измислена дузпа за ЦеЦеКА``,а чорбаре.Вкарахме ли ви м***а ви да е*а

kunz1
01.11.2008 19:19

Айде момчета още поне един гол после да не кажат тъпите говеда"Ама то имаше спорна дузпа, съдията беше подкупен,имаше намеса на извънземни"