Стоичков: Децата мислят за компютри и прически, но не и за футбол

11:14
Стоичков: Децата мислят за компютри и прически, но не и за футбол
Българската футболна легенда Христо Стоичков даде специално интервю пред Тодор Кирков за предаването на bTV "Зона спорт". Бившият нападател на Барселона изрази съжаление, че младите футболисти у нас се разсейват със странични дейности. Според носителят на "Златната топка" в България трябва да се инвестират значително повече средства и ресурс в развитието на децата като футболисти.

"В последните десет години нямаме развитие в детско-юношеския футбол. Нашите деца са на компютъра, говорят по джиесема, мислят за татуировки и прически", коментира Стоичков.

Той сподели как процедира в своите футболни школи в Етрополе и Барселона.

"Аз също водя децата на дискотеки и на ресторанти, но те знаят в колко трябва да си лягат. Казал съм им, че ако имат двойки в училище, няма да тренират една седмица. Наскоро им проверих бележниците и никой нямаше двойка. Това е пътят", допълни Стоичков.

"Всичко е много объркано. Мислим, че всичко ще стане от само себе си. Как няма да се радваме на един медал на гребането? Румяна Нейкова заслужава всеки ден четирима да я носят на стола й. Когато тя тренираше с жабите и костенурките в продължение на 20 години, никой не се интересуваше. Когато взе медала, всички се снимаха с нея. На мен ми потекоха сълзите, като видях как не можа да стане от лодката след състезанието", завърши най-успелият български футболист.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация