Марков: Няма кой да викам в отбора, разчитам на звездите

15:46
Марков: Няма кой да викам в отбора, разчитам на звездите
При гостуването си в актуално студио "Дерби" националният селекционер Пламен Марков коментира състоянието на представителния ни тим, както и бъдещите селекции, които ще бъдат правени. Наставникът на "А" отбора заяви, че за следващите световни квалификации ще следи футболисти и от българското първенство, както и възможността в тимовия лист да личат нови имена.

"Дали ще са от Локомотив или Сливен, стига да играят добре в клубовете си, това няма да остане незабелязано", уточни Марков. Треньорът направи кратък разбор на изиграните срещи.

"С такова поведение на терена няма как да очакваме добро развитие на квалификационния цикъл. В мача с Черна гора изиграхме едно добро първо полувреме, доминирахме в игрови аспект и можехме да отбележим поне още един или два гола. Останах доволен от резултата, особено след като втората част бе изключително посредствена, тотално се преобразихме, дори можехме да загубим срещата. Двубоят срещу Италия бе таванът на нашите възможности в този момент. Не споделям оценката на медиите, че това е било възможно най-слабият тим Италия. За мен Калчото е едно от най-силните първенства. Личната ми оценка за играта на отбора е изключително висока. Разочарован съм от липсата на желание и амбиция за игра в квалификацията срещу Грузия. Казвал съм и преди, че класирането ни за Световното първенство минаваше през успех там. Знаех, а и футболистите знаеха, че грузинците ще играят с много хъс и желание и с оглед на ситуацията в държавата им", коментира националният селекционер.

Запитан от журналисти дали проблемът с мотивацията на националите не идва от неудовлетворителните им премии, Марков отрече като обясни, че преди всяка среща се прави споразумение между играчите и БФС за парите, които те ще получат. Марков призова медиите да си дадат сметка, че златните периоди от 1994 година са отминали и сега ситуацията е коренно различна.

"И на мен ми е тъжно, но ние отдавна не определяме модата във футбола в Европа, че дори и на Балканите. Не казвам, че това време няма да се върне, но сега сме далеч от онази класа", сподели мнението си треньора на "А" тима.

Пламен Марков ядосано отрече да му е оказван натиск при селекцията на играчите.

"Който мениджър си иска може да дава, каквито си иска изявления по медиите, на мен никой не се опитвал да ми налага каквото и да е", отсече Марков.

Относно селекцията си Марков бе категоричен, че наблюдава всички футболисти зад граница и е запознат, и с изявите на Телкийски, Топузаков, Домовчийски, Цветан Генков. Според Марков, обаче от легионерите, готови да влязат в игра са само Митко Рангелов и Мартин Кушев. Запитан за Владимир Манчев треньорът заяви, че Манчев не е достатъчно добре подготвен, не е тренирал от месеци и му е рано за повиквателна. На въпрос ще повика ли Христо Йовов, селекционерът заяви, че футболистът е наблюдаван, но решението ще бъде взето от самия него когато той пожелае това.

Пламен Марков бе помолен да коментира изявите на звездата на националният тим и Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов.

"Той е изключителен талант, доказан в западноевропейски отбори. Уважавам качествата му, но от него и останалите звезди ще очаквам повече. Естествено, не казвам, че само на него трябва да чакаме. Всички трябва да се раздават максимално", заяви Марков.

Селекционерът сподели, че иска контролна среща на 11 февруари, това е искал и миналата година, но за съжаление не се е получило. Според Марков проблема на националите е в това, че не могат да изиграят два силни мача за четири дни и затова държи да се наблегне на физическата подготовка. За приятелски мач със Сърбия Марков каза:

"Няма толкова много имена, които да викам. Искам най-добре подготвените физически."

"За оставка не съм и помислял, просто чух, че пак се спекулира по медиите", отговори треньорът на въпрос, вярно ли е, че след позорният хикс срещу Грузия е искал да си тръгне.

Марков коментира и ситуацията около личните си отношения с ЦСКА и изяви недоволство от невъзможността на органите на БФС да решават споровете.

"Арбираж в България няма. Затова се обърнах към Лозана. Там дело не се е гледало, а след като не е имало дело, какво съм загубил. ЦСКА направиха тази пресконференция за да покажат колко много съм загубил. сега чувам, че Томов съди БФС, защото не ми разтрогнали договора правилно. Каква ще е следващата ми стъпка в отношенията с ЦСКА още не съм решил", заключи треньорът на "А" отбора ни.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

GanGSta_R
03.11.2008 19:11

Писна ми от такива треньори! За тоя има само Левски и Цска, вика всеки, който играе в малко по-известен отбор в чужбина, без значение дали е дълбока резерва или от формата му, важното е че играе в чужбина. Естествено трябва да се извикат и 1-2ма от Литекс, за да не се сърди Гришата... и до тук приключва селекцията за националния ни отбор... Освен ако не се намери някой президент на някой друг отбор, който да изреве, че има 2ма национали и ... те веднага попадат в полезрението на националния селекционер/максимум за 1 контрола/!
А не прави ли Илия Илиев от Локо Мездра силен сезон? Георги Илиев, Сашо Александров, Данчо Юруков и Алекс правят супер мачове за Черно море. Алекс отказа на Марков... защото се сетиха за него чак като писнаха медиите... и кога се сетиха? Прав беше Алекс като каза че няма смисъл да заема мястото в квалификациите на някой младок, за да стане на 36 за световното и да си загуби формата до тогава. А Занев, Манолев, Ивелин Попов? Защо при положение че всички се карат кой е в по-голяма криза - Левски или Цска национала пак е бъкан с техни играчи? Няма ли други отбори?