Ботев взе три точки от Славия

16:17
Ботев взе три точки от Славия
Отборът на Ботев Пловдив победи гостуващия тим на Славия с 2:1 в последната среща от 11-я кръг на "А" футболната ни група. "Канарчетата" откриха резултата в 14-а минута, когато Минев с хубав пас намери Тимонов, който финтира Дяков и стреля. "Белият" страж Кирев не се намеси по най-добрия начин, топката се удари в десния страничен стълб, след което влезе във вратата.

В 26-а минута футболистът на Славия Дреновички получи втория си жълт картон в срещата и напусна терена преждевременно.

Две минути след подновяването на играта "жълто-черните" удвоиха. Тимонов центрира в наказателното поле на Славия бранителят Павлов изпусна Саидходжа и той с глава прати топката в мрежата на Кирев.

Гостуващият тим намали резултата в 64-а минута, когато Кавдански отбеляза с глава след центриране от пряк свободен удар на Благо Георгиев.

След гола "белите" направиха серия от атаки. В 67-а минута Колев подаде на Ортега, който стреля опасно, но топката срещна дясната странична греда на вратата на Тошев. В 89-а минута двата състава останаха с равен брой играчи, тъй като и Мауро Алегре бе изгонен заради втори жълт картон.

Последвалите нападения на отбора от столицата не доведоха до попадение и Ботев спечели трите точки, които обаче не го изведоха над зоната на изпадащите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация