Прогнози за Шампионска лига

14:23
Прогнози за Шампионска лига
Борбата в групите на Шампионската лига навлиза в своята заключителна фаза. Днес един срещу друг излизат отборите от групи "A", "B", "C" и "D", а като най-интересни се очертават срещите на "Анфийлд" между Ливърпул и Атлетико Мадрид, и на "Стадио Олимпико" в сблъсъка Рома - Челси. Интрига има и в група "B", където един срещу друг излизат отборите на втория в класирането Анортозис и лидерът Интер. Всички срещи са от 21:45 българско време.

Група "A"

► Рома - Челси - X, под 2,5 гола

Кризата в Рома е доста сериозна, след като отборът записа пета поредна загуба в събота срещу Ювентус. Все пак последната радост за футболистите на Спалети дойде точно в лигата, при гостуването на Бордо. "Вълците" ще бъдат лишени от услугите на Алберто Акуйлани, а Франческо Тоти е под съмнение. Нападателната двойка Вучинич - Баптища изглежда доста обещаващо. Проблемите в Челси с контузени играчи все още не оказват влияние на резултатите на тима. Карвальо, Ашли Коул, Есиен и Балак пропускат срещата, но и без тях лондончани играят много добре. Очертава се доста любопитен сблъсък в центъра на терена между двойките Де Роси - Перота и Лампард - Деко. Англичаните имат само една победа при седемте си визити на "Ботуша" постигната именно в Рим срещу Лацио с категоричното 4:0. Здравата защита на Челси определено дава предимство на отбора и логиката клони към "две". Знакът е труден за познаване, но все пак "хикс" с малко голове.

Клуж - Бордо -  1 X, под 2,5 гола

Една от приятните изненади в лигата през тази година в лицето на Клуж обърква доста сметки до този момент. Румънците са втори в класирането и имат реални шансове да практикуват европейски футбол и през пролетта. В днешния двубои Маурицио Тромбета ще бъде лишен от услугите на някои от основните си играчи. Нападателят Диди има контузия в коляното, Диего Руиз също е травмиран, а бившият "армеец" Еуген Трига ще изтърпи наказание заради червения картон получен във Франция. В лагера на Лоран Блан притесненията идват от травмата на вратаря Улих Раме, който ще бъде заменен от Матио Валверде. Полузащитникът Фернандо също изпитва болки, но по всяка вероятност ще играе. Ключов мач и за двата отбора. Въпреки проблемите с основни футболисти мисля, че домакините имат сили да вземат трите точки в ниско резултатен мач.

Група "B"

Вердер Бремен - Панатинайкос - 1, над 2,5

Да прогнозираш мач на Вердер си е истинско предизвикателство. Уж отборът играе добре с настроение, създава много положение и изведнъж се оказва, че е извъртял "хикс" или пада от поредния слабак. Сега си мисля, че това няма да е така. В състава на Томас Шааф няма контузени и наказани играчи, което не се е случвало от доста време. Специалистът дори заяви, че ще стартира срещата с трима нападатели в лицето на Хънт, Розенберг и Писаро. Защитата бе неприятно изненадана от Вангелис Манциос в първата среща, но сега Налдо и Мертезакер ще трябва да се поправят. Победа за "бременските музиканти". Няма да е изненада и ако е доста изразителна.

Анортозис - Интер - 2

Отборът на Темур Кецбая определено шокира с представянето си до момента. Отмъкната точка от Вердер в Германия, победа срещу Панатинайкос и минимална загуба от италианския гранд. Сравнение между потенциала на двата отбора е излишно, но все пак има един много важен фактор - мотивацията. Нагледали сме се на слаби мачове от страна на Интер и то точно при гостувания на слабаци. Моуриньо показа твърдата си ръка изхвърляйки Адриано от отбора и сякаш внася усещането, че има пълен контрол над състава. Единствено Киву ще пропусне срещата поради контузия. Победа за Интер, а за  търсачите на силни усещания най-много "хикс".

Група "C"

Спортинг Лисабон - Шахтьор - 1

Още тази вечер могат да станат известни двата отбора, които ще продължат от тази група в следващата фаза на турнира. Треньорът на домакините Пауло Бенто заяви, че отборът излиза само и единствено за победа, но имайте едно наум, защото и равенството устройва донякъде португалците с оглед на програмата. За домакините ще липсва единствено Тонел. Гостите ще са без бразилските си звездите Лиуз Адриано и Илсиньо, което няма как да не окаже своето влияние. Грешките на титулярния страж Пиатов станаха доста и той изглежда все по-разколебан в изявите си. Формата на украинците при гостувания също е трагична, шест загуби от последните седем срещи. Доста аргументи за "единица".

Барселона - Базел - 1, няма гол, над 2,5 гола

Нищо добро не чака Базел на "Камп Ноу". Разиграят ли се момчетата в синьо-червено става страшно за всяка защита. Срещата е ясна откъм знак и дава възможност за доста по-интересни прогнози, защо не гол до 10-та минута. Абидал, Кейта и Милито са контузени, но едва ли това е от огромно значение. Гостите идват без Скот Чипърфилд, който също е травмиран. Базел има шест гостувания на испански отбори, като при тези срещи няма успех и е допуснал 18 гола. Все някога тази "черна" серия ще свърши, но няма да е тази вечер.

Група "D"

Олимпик Марсилия - ПСВ - 1, под 2,5

Ясно е, че на марсилци им трябва задължителна победа, ако искат да запазят реални шансове поне за УЕФА. Проблем за тима обаче е контузията на единствения що годе читав нападател Мамаду Нианг, който се контузи през уикенда срещу Сент Етиен. Предвид важността на срещата ми се струва, че той ще играе дори и с болки. Други проблеми при домакините липсват, но не така стоят нещата при гостите. Жерени Бреше пропуска срещата, а за Майк Зоневел и Нордин Амбарат има минимален шанс за участие. Основният плеймейкър на ПСВ Ибрахим Афелай също има оплаквания, но по всяка вероятност ще се появи на "Стад Велодром". Предпочитания за домакина в тази среща.

Ливърпул - Атлетико Мадрид - 1

Голямата истерия около мача е дали ще играе Фернандо Торес. Чака се късен фитнес тест и чак тогава ще се реши дали "хлапето" ще излезе срещу бившия си клуб. Проблемите на Бенитес са в защита, където Шкъртл е контузен и ще бъде заменен от Даниел Агер. Подобна е ситуацията и при "дюшекчиите", където Томас Уйфалуши и Сайтаридис са травмирани и няма да се появят на "Анфийлд". Нападение Диего Форлан - Серхио Агуеро определено е гаранция за проблеми пред испанеца Рейна. Доста любопитна е статистиката на "червените" срещу испански отбори. Ливърпул е успял да спечели едва един от 10-те си домакински мача в Европа, срещу отбори от Испания. Все пак отдавам предимство на англичаните, но е възможно да стане и "хикс".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

jokosta
04.11.2008 21:45

tova roma-4elsi 2-ka nemi e qsno.Vqrno 4e 4ellsi sa favoriti za 1-vo mqsto no za6to da se napyvat to4no sre6tu roma.Smqtam 4e e x-1:1.Za drugite sym syglasen samo moje bi liverpool sa x

mirko1
04.11.2008 19:49

КЛУЖ НАПОКА - БОРДО 1 рез 2:0
РОМА - ЧЕЛСИ 2 рез 0:2
АНОРТОЗИС - ИНТЕР 2 рез 1:2
ВЕРДЕР - ПАНАТИНАЙКОС 1 рез 3:0 БАРСЕЛОНА - БАЗЕЛ 1 рез 4:0
СПОРТИНГ Л. - ШАХТЬОР 1 рез 1:0
ЛИВЪРПУЛ - АТЛ. МАДРИД 1 рез 3:1
МАРСИЛИЯ - ПСВ АЙНДХОВЕН 1 рез 1:0

svetlio_vn
04.11.2008 17:22

КЛУЖ НАПОКА - БОРДО 1Х
РОМА - ЧЕЛСИ 2Х
АНОРТОЗИС - ИНТЕР Х , <2,5
ВЕРДЕР - ПАНАТИНАЙКОС 1
БАРСЕЛОНА - БАЗЕЛ 1 Н/Г
СПОРТИНГ Л. - ШАХТЬОР 1
ЛИВЪРПУЛ - АТЛ. МАДРИД 1 На развитие 2/1
МАРСИЛИЯ - ПСВ АЙНДХОВЕН 1

Като цяло съм почти напълно съгласен с типстъра

denica87
04.11.2008 17:17

КЛУЖ НАПОКА - БОРДО 1
РОМА - ЧЕЛСИ x2
АНОРТОЗИС - ИНТЕР 1x
ВЕРДЕР - ПАНАТИНАЙКОС 1
БАРСЕЛОНА - БАЗЕЛ 1
СПОРТИНГ Л. - ШАХТЬОР 1
ЛИВЪРПУЛ - АТЛ. МАДРИД 1
МАРСИЛИЯ - ПСВ АЙНДХОВЕН 1

Resorter
04.11.2008 16:39

КЛУЖ НАПОКА - БОРДО 2
РОМА - ЧЕЛСИ 2
АНОРТОЗИС - ИНТЕР 2
ВЕРДЕР - ПАНАТИНАЙКОС 1
БАРСЕЛОНА - БАЗЕЛ 1
СПОРТИНГ Л. - ШАХТЬОР 2
ЛИВЪРПУЛ - АТЛ. МАДРИД 1
МАРСИЛИЯ - ПСВ АЙНДХОВЕН X

Shonty
04.11.2008 16:27

КЛУЖ НАПОКА - БОРДО-X
РОМА - ЧЕЛСИ-1X
АНОРТОЗИС - ИНТЕР-2
ВЕРДЕР - ПАНАТИНАЙКОС-1
БАРСЕЛОНА - БАЗЕЛ-1 под 2.5
СПОРТИНГ Л. - ШАХТЬОР Д-1
ЛИВЪРПУЛ - АТЛ. МАДРИД-1 Над 2.5
МАРСИЛИЯ - ПСВ АЙНДХОВЕН-X

pafata
04.11.2008 16:07

Ливърпул - Атлетико Х2
Марсилия-ПСВ и Спортинг-Шахтьор по-добре да не се пипат. За останалите съм съгласен.

Redbula
04.11.2008 15:53

Ливърпул - Атлетико Мадрид 1Х под 2.5 2:1 1:1

razorblade
04.11.2008 15:51

Redbula, в сайта няма все още секция "НАУЧНА ФАНТАСТИКА" , ама като ти гледам прогнозите , не е лошо да се помисли по въпроса

Redbula
04.11.2008 15:46

такааа да видим и аз ше се напраа на типсърче та:
Рома-Челси 2ка , под 2.5 гола , рез.0:1
Клуж-Бордо 2ка , над 2.5 гола , рез.1:3
Вердер-Панатинайкос 1ца , над 2.5 гола , рез.3:1
Анортозис-Интер 2ка , под 2.5 гола , рез.0:2
Спортинг-Шахтьор X , над 2.5 гола , рез.2:2
Барселона - Базел 1ца , над 2.5 гола , рез.3:1
Олимпик Марсилия - ПСВ Х , над 2.5 гола , рез.2:2 >3:3
Ливърпул - Атлетико Мадрид

Късмет

razorblade
04.11.2008 15:36

Тенишев, ти да не работиш за някой Букмейкър бе, брато !?

sasho75
04.11.2008 15:05

Адаш ,как видя таз еденица на Спортинг-не знам и мисля че последното гостуване Шахтьор си го взеха и ако сега бият,което не е невъзможно 90 % се класират за сл.фаза,така че те моля не пиши наизуст,защото можеш да заблудиш някой.