ЦСКА: Томов опитва отчаяно да се оправдае

15:06
ЦСКА: Томов опитва отчаяно да се оправдае
От ръководството на ЦСКА излязоха с декларация по повод на вчерашната пресконференция на Александър Томов и относно публикации за тима в някои български медии.

Декларацията гласи:

"Ръководството на ПФК ЦСКА ЕАД изказва своето възмущение от безпрецедентната и безпринципна медийна атака срещу най-успелия български клуб, създаващи непрекъснато лъжливи, неверни и негативни настроения срещу нас в българската общественост.

Изкуствено създадената истерия около лицензионната процедура, явно има за цел да подкопае авторитета на ЦСКА на всякакви нива. Безпочвените и клеветнически обвинения, че клубът не е в състояние да покрие изискванията на лицензионната процедура, са плод на болните желания и амбиции на група дребни душици, на които ЦСКА е бил и продължава да бъде трън в очите през цялото им съществуване. Вярваме в коректността на Българския футболен съюз, неговите органи и служители, че в процеса на лицензиране за предстоящия сезон ще подходят професионално и информация относно лицензирането на ПФК ЦСКА, било то с вярно или невярно съдържание, няма да бъде огласявана, във връзка със задължението на лицензиращия орган за конфиденциалност.

Недоумяваме с каква лекота някои български медии, дали злонамерено, преднамерено, или просто в стремежа си да привлекат по-голяма аудитория, тиражират информация за ЦСКА с абсолятно невярно съдържание.

Примерите за това са безброй, като ще си позволим да оборим само някои от тях:

- - Бившият старши треньор на представителния мъжки отбор на ПФК ЦСКА Любослав Пенев прекрати договорните си отношения с клуба в началото на годината по взаимно съгласие. Всички дължими към него суми са изплатени още при прекратяването на договора му и ЦСКА няма абсолютно никакви задължения към него.

- - Прекратяването на договорните отношения на Йоан Андоне стана по инициатива на вече бившия старши треньор на клуба, като самият той изтъкна пред клубното ръководство семейни проблеми като повод за това. Отново заявяваме най-категорично, че и с него и треньорския му екип клубът има напълно уредени финансови взаимоотношения.

- - Също така държим да внесем малко яснота по въпроса за дисциплинарното уволнение на състезателя по футбол Даниел Беконо. Същият бе уволнен от клуба, заради неявявяне на работа за повече от месец. Съмняваме се, че има работодател в България, който би държал на работа работник, който не се явява на работа за толкова дълъг период от време. Още веднъж изказваме най-искрените си съболезнования на Даниел Беконо по повод кончината на неговия брат. Той е получил разрешение да отсъства 6 дни по този повод лично от изпълнителния директор на клуба г-н Венцислав Живков. Беконо обаче просрочи този срок, забавяйки самоволно връщането си на работа с над 30 дни. Най-нормалното действие от страна на работодателя е да прекрати договорните си отношения с такъв работник в съответствие с българското законодателство.

Безкрайно сме учудени и от вчерашната медийна изява на бивши ръководители на ПФК ЦСКА, начело с лицето Александър Трифонов Томов по отношение на клуба. В тази връзка се чувстваме длъжни да осветлим българската спортна общественост по някои въпроси, повдигнати от него на вчерашната пресконференция.

На първо място за нас би било крайно интересно да научим в качеството си на какъв лицето Александър Томов дава пресконференции и поставя въпроси, свързани с ПФК ЦСКА ЕАД.

Относно задължения, които на вчерашната си пресконференция той се опита да вмени на настоящия собственик на клуба, заявяме следното:

По силата на договора за покупката на ПФК ЦСКА ЕАД от Титан Интернешънъл Холдинг купувачът няма абсолютно никакво задължение за покриване по какъвто и да било начин на каквито и да е суми, свързани с хвостохранилище на металургичния комбинат Кремиковци. Купувачът не е поемал задължения да заплаща назованите в тази връзка от Томов суми и те категорично не формират цената на клуба. Изчисляването на цената и задълженията за покупката на ПФК ЦСКА ЕАД от хора, външни на клуба можем да окачествим като упражнение по математика на ниво 3. клас.

В тази връзка уведомяваме, че 1-годишният срок от подписването на договора за покупка на ЦСКА, през който по силата на договора всяка от страните имаше възможност да предяви претенции към другата, изтече на 06.03.2010. До този момент няма предявени претенции от която и да е страна, така че информации, за каквито и да е претенции са несъстоятелни. ЦСКА неколкократно надлежно е уведомявал за всички новооткрити (скрити) задължения към кредитори.

Показването от страна на лицето Александър Трифонов Томов на извадки от договора и скриването на пълната картина цели увреждането на доброто име на клуба и е опит за търсене на обществена подкрепа по повод водените срещу него съдебни дела. ПФК ЦСКА ЕАД не се притеснява и счита за нормално, в случай че Александър Трифонов Томов има каквито и да било претенции, да заведе дело било то в страната или чужбина.

Към момента финансирането на ПФК ЦСКА ЕАД се извършва от едноличния му собственик Титан спорт ЕАД, който към момента е инвестирал в ЦСКА сумата от 19 700 000,00 лева във вид на увеличаване на капитала на дружеството, както и издръжката му. Към настоящия момент ръководството на клуба е погасило задълженията към всички бивши футболисти и мениджърски агенции, с изключение на тези, по които има образувани съдебни спорове.

След покупката на ПФК ЦСКА ЕАД, ние бяхме принудени да заплатим огромни суми, свързани с лошото управление на клуба по времето на лицето Александър Трифонов Томов, който понастоящем си позволява да залива обществото с невярна информация относно състоянието на ЦСКА. В тази връзка бихме искали да оповестим, че ПФК ЦСКА ЕАД е завел дело в Люксембург срещу определен кръг фирми за 3 490 000.00 евро главница и 5 000 000.00 евро вреди и пропуснати ползи. Актът на завеждане на това дело показва решимостта на ръководството да въведе ред и да изчисти името на ПФК ЦСКА ЕАД веднъж завинаги.

Също така след поемането на управлението на клуба, нееднократно се натъкнахме на различни схеми за източване на клуба чрез скрити договори, порочни практики, антидатирани договори, и други подобни механизми. Готови сме да предоставим на компетентните органи (прокуратурата) договора за покупката на ПФК ЦСКА ЕАД заедно с прилежащите към него анекси при проявено от тях желание.

С оглед гореизложеното, ние гледаме на дадената от лицето Александър Трифонов Томов пресконференция като на отчаян опит да оправдае себе си по наказателните дела, по които е подсъдим.

Надяваме се, че с настоящата декларация българската общественост ще получи вярна информация относно реалностите около ПФК ЦСКА ЕАД като винаги сме готови да внесем допълнителна яснота, относно тези и други информации от такова естество.

От ръководството на ПФК ЦСКА ЕАД" 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Nikinson
14.04.2010 17:43

Към настоящия момент ръководството на клуба е погасило задълженията към всички бивши футболисти и мениджърски агенции... *lol* Само това показва колко лъжливи и крадливи са боклукчиите *thumb_up* Пари на Черноморец -за Платини...Пари на Ботев Пд ако бяхте платили ,може би Ботев нямаше да фалира-виновни-Митьо Селския и боклукчиите...Пари на Сливен или и там чакате да фалират...Пари на Пирин....още да изреждам ли...изглежда ЦСКА ще се окаже обща собственост на останалите отбори в А група , но не и на боклукчиите...само да посмеят да ви дадат лиценз... *beer*