Бензема направи своя избор за нов клуб

13:56
Бензема направи своя избор за нов клуб
Нападателят на Олимпик Лион Карим Бензема заяви, че следващото лято ще се присъедини към един от испанските грандове Реал Мадрид или Барселона. Френският талант е искан от редица топ клубове в Европа, но той вече показа, че желанието му е да играе в Примера, където за подписа му ще се състезават двата най-силни отбора.

Барса нееднократно показват интереса си към Бензема, а Реал се насочи към него след отказа на Кристиано Роналдо да премине от "Олд Трафорд" в Мадрид.

20-годишният футболист разкри, че е готов да напусне Лион за да заиграе при каталунците или в "Белия балет".

"Моето бъдеще е свързано с Испания. Там футболът ми харесва най-много. Следващата година ще играя в Барса или Реал", каза Бензема в интервю за френска телевизия.

Английският шампион Манчестър Юнайтед също следеше от близо изявите на младия френски национал, но интереса на сър Алекс Фъргюсън бе преустановен, след подписването на Димитър Бербатов с клуба. Олимпик Лион навярно ще се раздели с Карим Бензема, но сумата, която ще искат френските шампиони за него, и която вероятно ще получат, би могла да постави нов рекорд на трансферния пазар.

Част от критиките към нападателя са свързани с това, че той все още не е готов да стане звезда в един от най-големите клубове в Европа, но според самия него, това не е така.

"Някои хора казват, че не мога да играя на най-високо ниво. Мисля, че такива изказвания са нелепи. Аз съм едва на 20 години и имам още много какво да науча. Работя усилено за подобряване на играта си и мисля, че успявам", казва Карим Бензема.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация