Прогнози за Шампионска лига

14:04
Прогнози за Шампионска лига
След снощния доста изненадващ кръг в Шампионската лига днес предстоят нови осем вълнуващи срещи. Погледите ще са насочени към "Сантяго Бернабеу" където един срещу друг излизат колосите в Европа Реал Мадрид и Ювентус. Втората част на "Битката за Британия" е на "Селтик Парк" в Глазгоу, където Селтик приема Манчестър Юнайтед. Предлагам Ви виждането си за срещите, придружено с информация за съответния мач, която може да се окаже полезна при направата на вашата прогноза. Искам да поясня, че това не са крайните изходи от срещите, както очевидно някои си мислят. Успех!

Група "Е"

► Селтик - Манчестър Юнайтед - 2 X

Мениджърът на "червените дяволи" сър Алекс Фъргюсън намекна, че вниманието на неговия състав до голяма степен е насочено към събота, когато Юнайтед гостува в Лондон на Арсенал. Той остави в Англия Едвин Ван Дер Саар, Уест Браун и Гари Невил, на които се дава почивка, а от контузии страдат Поул Скоус и Оуен Харгрийвс. Вратата ще бъде поверена на Томас Кушчак или Бен Фостър, а десен бек ще е Рафаел да Силва. Атакуващо каре в състав Бербатов, Рууни, Роналдо и Нани изглежда най-вероятно, като не е изключено да се появи и Тевез. Проблеми за Селтик са в нападение, където Венегор оф Хеселинк и Самарас са контузени и по всяка вероятност ще пропуснат срещата. В лазарета са и Килън, Кросас и Ловерс. Проблемите при шотландците са доста по-сериозни, затова си мисля, че Юнайтед ще вземат срещата. Все пак има вероятност Юнайтед да не се напряга много заради дербито в събота и "хикс" на ура не е невъзможен.

Олборг - Виляреал - под 2,5 гола, X

След изумителните девет гола в първата среща между двата отбора сега едва ли ще се стигне до подобно зрелище. Виляреал има шанс за първото място в групата и ще се бори за него. От състава ще липсват Егурен, Ибагаса и Нихат, които са контузени, но и без тях "жълтата подводница" играе убедително. В отбора на домакините няма никакви проблеми с контузени или наказани играчи. Битка за третото място в групата изглежда най-реалистична за тима с оглед предстоящото домакинство на Селтик. Най-вероятният изход на срещата според мен е под 2,5 гола, "двойката" не ми изглежда абсолютно сигурна.

Група "F"

► Фиорентина - Байерн М. - 1 X

Ако "виолетовите" искат да запазят шансове за класиране на осминафиналите трябва да победят. Баварците идват в Италия без нападателя Лука Тони, халфа Халил Алтънтоп и защитника Филип Лам, които са контузени. Повод за оптимизъм на Чезаре Прандели е възстановяването на атакуващата двойка Адриан Муту - Алберто Джилардино. Йоргенсен, Комото и защитникът  Варгас са контузени и пропускат срещата. Формата на немците е наистина забележителна (пет поредни победи), но в тази среща "двойката" ми изглежда най-малко вероятна.

Лион - Стяуа - 1

Бензема и компания успяха да отбележат цели 5 гола при гостуването си в Румъния, което доведе до уволнението на Мариус Лакатуш. Треньорският пост при съседите ни бе поверен на Доринел Мунтеану, който стартира с равенство в местното първенство. Стяуа идва във Франция без проблеми със състава, но ще е доста трудно да си тръгне с нещо повече от минимална загуба. Домакините са лишени от услугите на Клерк, Фабио Сантос и Бодмер. Логиката води към "едно" в срещата, но не пренебрегвайте неписаното правило, че при всеки нов треньор отборът прави поредица от силни мачове.

Група "G"

Арсенал - Фенербахче - 1

Доста странна тенденция се забелязва в отбора на Арсенал. Отборът стартира зле на домашната сцена и играе доста колебливо, но не така стоят нещата в лигата, което е доста нетипично. С актив от 7 точки "артилеристите" са водачи в групата и тази вечер ще направят поредна крачка към осминафиналите. Много проблеми за Венгер - Галас, Саня, Ебуе, Уолкът, Адебайор и трайно контузените Росицки и Едуардо пропускат срещата, но и без тях победата е възможна. Липсата на титулярите отваря титулярно място за доста резерви на тима, които са впечатляващи в изявите си през този сезон. Гостите идват без звездата си Алекс, който е контузен. Към него се присъединяват Хосико, Емре и Метин. Без изненада в този мач, иначе Венгер ще полудее напълно.

Динамо Киев - Порто - X 1

Домакините все още не познават поражението в лигата и при една евентуална победа в тази среща има голяма вероятност да преминат в елиминационната фаза. В състава на Динамо няма ключови липсващи играчи, а отборът успя да отбележи 7 гола в последните си два вътрешни мача. Проблемите за Порто дойдоха от контузията на титулярния страж Елтон. Заместникът му Нуно е много неубедителен в изявите си, допускайки 5 гола в последните 3 мача на тима. В Украйна се играе традиционно трудно.

Група "H"

БАТЕ Борисов - Зенит - 2

Трудно може да се направи прогноза в полза на БАТЕ, независимо с кой от отборите в лигата играят. Уж тимът е много слаб и нищо не играе, но не може да загуби, че дори за малко да бие Ювентус. Треньорът Виктор Гончаренко няма проблеми в състава си и ще заложи на добре познатите ни вече състезатели. Зенит са последни в групата до момента, което определено е доста голяма изненада. Погребняк има вероятност да не започне срещата, но и без него гостите са длъжни да спечелят.

Реал Мадрид - Ювентус - X

Дербито на вечерта. Такъв мач винаги е доста обещаващ въпреки многобройните контузени играчи. За Юве положението е повече от страховито  - Буфон, Трезеге, Дзанети, Поулсен, Андраде, Зебина, Кнежевич, Де Челие и Салихамиджич са с различни травми и няма да се появят на "Сантяго Бернабеу". За "белите" Мигел Торес, Мичел Салгадо и припадналия  Де ла Ред са извън строя, а за Ван Нистелрой ще се решава в последния момент. Въпреки това двата отбора разполагат със страхотни играчи. Победата изглежда задължителна за Шустер и компания с оглед второто място в групата, но смятам, че Юве може да вземе точка от визитата си в Испания.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

drummer
06.11.2008 01:38

Реал Мадрид - Ювентус 0:2 , Олборг - Виляреал 2:2. Честито на позналите!

pafata
05.11.2008 21:27

Реал и Виляреал ще вземат победи.

Geccata
05.11.2008 19:57

Лион - Стяуа - над 2,5 гола. 2-та на Зенит много ме съмнява...