Румъния - Холандия - Надеждата умира последна!

01:51
Румъния - Холандия - Надеждата умира последна!

С голмайсторския нюх на Нистелрой е свързана надеждата на България.

В събота вечер се подновяват квалификациите за Европейското първенство през 2008 година и милиони фенове ще тръпнат в очакване тяхната любима страна да премине успешно поредното препятствие по пътя си към Австрия и Швейцария.

На Българския национален отбор по футбол предстоят три изключително важни мача, в които възпитаниците на "Чичо Митко" са длъжни да съберат пълният актив от точки. Но, дори и това да стане, има вероятност да не попаднем из между най-силните в Европа. Повелята на жребия отреди България да почива през уикенда, но по стечение на обстоятелствата най-важният мач за всички българи ще се играе именно в събота вечерта.

Не се съмнявам, че всички ще приковем поглед към екрана в 20.15 часа, когато на стадион "Фарул" в Констанца ще излязат отборите на Румъния и Холандия в спор за първото място в групата. На пръв поглед отборите изглеждат абсолютно равностойни, но проблемите в холандския щаб са по-сериозни.

Наказанията на Ван Перси, Шнайдер и Мелхиот ще отслабят значително тима, особено в офанзивен план, където първите двама се представят наистина страхотно в клубните си отбори от началото на сезона. Пред Ван Бастен този проблем изглежда решен с включването на Ван дер Ваарт и Ван Нистелрой - играчи с доказана класа, а като прибавим към тях и възстановения напълно Ариен Робен, се сформира триото, което носи искрицата надежда за всички българи.

В основен проблем се превръща вратарският пост, където лидерът на отбора Ван дер Саар ще пропусне срещата, а заместниците му са далеч от неговата класа. По всяка вероятност в рамката на вратата ще започне Маартен Стекеленбург и дано младежът от Аякс докаже твърдението, че е един от най-перспективните в Европа.

При домакините нещата изглеждат далеч по-добре, след като се разбра, че Тамаш и Киву ще започнат като титуляри в защитата, от която ще отсъства единствено Контра. В нападение Виктор Пицурка ще заложи на добре познатите ни Марика и Муту. Играчът на Щутгарт се адаптира трудно към немския футбол и това дава отражение върху моментната му форма, но за сметка на това Муту изглежда прероден с екипа на Фиорентина.

Както често се случва във футбола, се налага да сменим своята националност, поне за 90 минути, и да се надяваме, че "лалетата" няма да ни подведат.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

BlackViper
14.10.2007 14:46

Така причина при сегашното състояние на отбора няма.Никой не иска да се превърнем в боксова круша на европейското и може би е по-добре, че сега няма да отидем.През 2012 обаче ще мачкаме

LEO_74
14.10.2007 11:51

Г-н Кама ще ви препоръчам песента "Черната Овца" на Ахат като един естетически отговор на въпросите,които зададохте

kamata
14.10.2007 11:21

Каква е причината България да изпадне в такова смешно, бих казал, положение?
Каква е причината да продължи да се надява на участие в европейски финали? ..... там където са най-добрите, можещите, живите творци на съвременния футбол......

Аз незнам..... ?!?!?!

bestofkristali
13.10.2007 23:20

Румъния-Воля в собствените сили. Холандия- Самочувствие без покритие. Съседите показха , това което ни липсва в последните години ... не им липсваше един основен футболист, а половината титуляри, и какво от това те победиха с ХАРАКТЕР..И между другото какво ще кажете за съдията

BlackViper
13.10.2007 19:33

Мисля, че мача ще ни предложи безрезултатно равенство, но дано да греша и Холандците да победят.Въпреки всичко, мисля че не заслужаваме да отидем на ЕВРО 2008 точно сега.Трябва ни повече сериозност.Какво бихме правили на ЕВРО 2008, като с влизането си ще се превърнем в аутсайдерите автоматично.Ако продължим да бъдем толкова несигурни(мача с Албания) не сме за никъде тази година.Вярно, мотивацията ще бъде по-голяма от всякога, но само тя не стига.

emilski
13.10.2007 19:32

И защо трябва Холандия да бие ,не става !1:0 заРумъния!

ivka999
13.10.2007 19:08

Ами то има ли още оптимисти че ще се класираме. Дори и Холандия да вземе нещо не ми се вярва, че нашите ще вземат 3 победи. А, дано да вземат, но все пак... Иначе на мен ми се струва че румънците ще си вземат победата и ще изчезне и малката надежда, която имаме.

Pirin_fen
13.10.2007 13:55

Според мен ще ше разминем с поредното пъвенство...

tsetso_b_67
13.10.2007 12:39

Естествено, че проблемите в лагера на лалетата ще са сериозни.Този мач е с предизвестен край според мен.Просто власите са по-добри дипломати от нас и си уредиха нещата още преди първия мач с Холандия.Помня и скандала след мача Албания-Румъния, когато в албанските медии изтече информация, че власите са купили мача.Срещата Холандия-Румъния си беше цирк и сега следва на този който му трябва да си вземе полагаемото.Всичко ще е за наша сметка, но сами сме си виновни, щом държахме онова футболно недоразумение за треньор на Националния отбор.Става въпрос за Ристо.Ако имахме кадърен треньор, който да умее да си реди състава, щяхме да бием шиптърите в София и сега мача в Румъния щеше да бъде на кило кръв и метър кожа.Лошото е , че след днешна победа на Румъния нашите няма да има за какво да играят и нищо чудно да берем срамове след мача в сряда в Тирана.Ако заложа за този мач ще го играя на точен резултат 1-0,2-1. Говоря за мача Румъния-Холандия.Дано да не съм прав!!!