УЕФА Къп - обзор

10:26
УЕФА Къп - обзор
Под знака на изненадите преминаха първите срещи от 1/4 -финалите в турнира за купата на УЕФА.

И двата германски отбора достигнали до тази фаза в лицето на Байерн и Байер Леверкузен не съумяха да се възползват от своите домакинства.

В първия мач за деня на "БайАрина" един срещу друг излязоха съставите на Байер и Зенит. Очакванията бяха изцяло за победа на домакина с оглед тяхната впечатляваща форма във вътрешното първенство и не особено задоволителните резултати, които постигаше до момента руския шампион при гастрола си в Европа. Раностойното начало на мача се изразяваше в много единоборства в средата на терена, за да се стигне до 20 минута, когато след грешка на Барнета футболиста на гостите Аршавин напредна и след като преодоля двама защитници отбеляза. Голът не смути германците и именно от виновника Барнета започна тяхната голова атака, а в голмайстор се превърна Кислинг. При този резултат се оттеглиха на полувремето двата състава. Второто полувреме Зенит заигра на контраатаки и това създаде много главоболия за възпитаниците на Михаел Скибе. Логично в рамките на 12 минути паднаха цели три попадения, които на практика обезмислиха реванша в Русия.
Съставите на двата отбора:

БАЙЕР ЛЕВЕРКУЗЕН
: Адлер, Грешко , Фридрих, Хагуи, Кастро, Видал , Шнайдер (, Барнета, Ролфес, Кислинг, Гекас
ЗЕНИТ: Малафеев, Аниуков, Крижанац, Аршавин, Денисов, Жирянов, Ширл, Широков, Файзулин, Тимошчук, Погребняк

Другият германски представител в турнира и сочен за фаворит за неговото спечелване, Байер Мюнхен прие на своя стадион приятната изненада в таз годишното издание отборът на Хетафе. Срещата напълно според очакванията започна с домакински натиск и пред вратата на Устари стана интересно. В главно действащо лице се превърна италианският нападател Лука Тони, който на няколко пъти опита късмета си пред гола, но такъв за момента не падаше. С пропуски за домакините в началните минути се отличиха още Рибери и Швайнщайгер. Тоталния натиск, който Байер наложи все пак доведе до резултат, като именно най-дейния в техните редици Лука Тони отбеляза с глава след изпълнение на корнер. След като получиха гол в своята врата футболистите на Хетафе се откриха в търсене на попадение и в 34 минута пред тях се откри голова възможности, но Лам изчисти от самата голлиния. Второто полувреме показа как един голям отбор може да получи още по-голям урок, а надменността с която действаха защитниците на домакините логично бе наказана в самия край на мача. Влезлият като резерва Козмин Контра прехвърли технично Оливър Кан, като по този начин направи реванша повече от интересен.
Съставите на двата отбора:

БАЙЕРН : Кан; Лам, Лусио, Демикелис, Янсен ; Швайнщагер, Зе Роберто, Ван Бомел , Рибери; Тони , Подолски
ХЕТАФЕ : Устари; Кортес, Марио, М. Тена, Синьорино; П. Ернандес, Де ла Ред, Каскуеро , Гранеро ; Албин; Уче


Във Флоренция отборът на Фиорентина прие холандския шампион ПСВ в предварително сочения за най-интересен сблъсък от тази фаза на турнира. И двамата треньори можеха да разчитат на най-доброто в своите редици, което допълнително увеличаваше заряда на срещата.Първото полувреме премина равностойно, което далеч не означаваше, че липсват положения. Напротив - и пред двете врати имаше доста възможности за отбелязване, но стражите и на Фио и на ПСВ се справиха отлично. При този нулев резултат приключиха първите 45 минути.Второто полувреме отборът на гостите взе инициативата в свои ръце и когато натиска им бе най-осезаем получиха гол в своята врата. Вина за попадението на виолетовите определено носи безгрешният до момента Гомеш, който при една дълга топка успя само да я отбие, но за негово съжаление се получи рикошет в тялото на Муту и така домакините поведоха.Стражът на ПСВ имаше нещастието и да се контузи малко по-късно, като бе заменен принудително от Роорда. Добрата игра на филипсите все пак даде своето отражение и седем минути след отбелязването на първия гол в срещата те изравниха чрез Коверманс, възползвал се от подаване на Афелай.Влизането на Бобо Виери не помогна особено на Фиорентина и края на мача дойде при резултат 1:1. Един от лидерите на ПСВ в лицето на Фарфан си заработи излишен жълт картон, който го извади от състава за реванша.

 ФИОРЕНТИНА : Фрей; Йоргенсен, Гамберини, Уйфалуши, Гоби; Кузманович , Ливерани , Монтоливо; Сантана , Муту; Пацини
ПСВ АЙНДХОВЕН: Гомеш ; Кромкамп, Марселис, Салсидо, Райкович; Мендес, Симонс, Афелай, Кулина, Коверманс , Фарфан


В последния мач се срещнаха тимовете на Глазгоу и Спортинг. И двата отбора не пожелаха да рискуват до самия край на мача, като логично това доведе до липса на голови ситуации. Нулевото равенство вероятно удовлетворява повече гостите от Лисабон, но всичко в този 1/4 - финален сблъсък ще се решава в следващите 90 минути на португалска земя. Второто полувреме бе далеч по динамично от първото, но и то не доведе до някакви по-сериозни голови възможности. Всичко, което можеше да се отбележи като по-интересно бяха няколкото далечни удара от страна на Спортинг, но те не бяха в никакъв случай заплаха за стража на домакините Макгрегър.
Съставите на двата отбора:

ГЛАЗГОУ РЕЙНДЖЪРС: Макгрегър, Уиър, Папач, Куелар, Броадфут, Хемдани, Дейвис, Томсън, Фъргюсън, Даршевил, Маккълък
СПОРТИНГ ЛИСАБОН: Патрицио, Полга, Тонел, Велосо, Грими, Вукчевич, Мутиньо, Романиоли, Морейра, Исмаилов, Лиедсон





Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

BurnBabyBurn
04.04.2008 12:00

Аз пък мисля,че двойката на Баерн в Испания е сигурна.