Дел Пиеро блести на \"Бернабеу\", Порто сътвори чудото в Киев

00:01
Дел Пиеро блести на \"Бернабеу\", Порто сътвори чудото в Киев
Отборът на Ювентус надделя за втори път в рамките на две седмици над испанския шампион Реал Мадрид, като този път го победи на неговия "Сантяго Бернабеу" с 2:0. И двете попадения реализира капитанът на "бианконерите" Алекс дел Пиеро съответно в 17-та и 67-та минути.

В двубой от същата група "Н" руският Зенит благодарение головете на Погребняк в 34-та и Дани в 94-та минути стигна до успеха в Беларус на местния БАТЕ Борисов и отчасти изми срама за равенството преди две седмици у дома.

В група "Е" отборът на Манчестър Юнайтед стигна до късно равенство срещу домакина Селтик след попадението на Гигс в 84-та минута. За "детелините" автор на гола беше МакДоналд в 13-та минута. Нашият Димитър Бербатов започна като резерва, но след негативния резултат през първата част влезе на полувремето заменяйки Нани.

Испанският Виляреал запази втората си позиция и почти си осигури класирането в следващия етап от борбата, след като завърши 2:2 при визитата си на датския Олборг. Въпреки, че не успяха да повторят резултата от първата среща (6:3) двата отбора отново демонстрираха качествен и нападателен футбол.

Седемдесет и осем минути бяха нужни на Байерн Мюнхен, за да успее да достигне до равенството 1:1 на стадион "Артемио Франки" срещу домакините от Фиорентина. Муту изведе своите напред в 11-та минута, а Боровски оформи крайния резултат. Лион излезе начело в тази група "F", след успеха с 2:0 над румънския Стяуа. Голoвете за французите отбелязаха бразилецът Жуниньо и Ревеилере минута преди края на двете полувремена.

В група "G" отборът на Порто успя да постигне изключителен успех като гост над  украинския Динамо Киев с 2:1, след попадението на Лучо в даденото от съдията продължение. Домакините излязоха напред в резултата чрез Милевски в 21-та минута, но през втората част "драконите" успяха да се възродят и да увеличат шансовете си за по-нататъшно класиране в турнира.

Арсенал и Фенербахче не успяха да си отбележат гол завършвайки при нулево равенство. Въпреки частичния си неуспех "артилеристите" продължават да са начело, а Порто излезе на втора позиция с точка повече от Динамо. Турският представител записа едва втората си точка и единствено победа в следващия мач срещу Порто би съхранил надеждите му за нещо повече от достигане до този етап на борбата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация