Томов с осем въпроса към Батков от името на ЦСКА

08:57
Томов с осем въпроса към Батков от името на ЦСКА
Войната между "сини" и "червени" продължава да не стихва. Реално неспиращите словесни сблъсъци се водят от страна на двамата президенти Александър Томов и Тодор Батков. След хода от страна на собственика на Левски да призове на открит диспут своя противник, последва и ответ от страна на ръководството на ПФК "ЦСКА", който се базира на осем въпроса отправени към самия него и публикувани в официалния сайт на шампионите. Ето и целия текст.

Въпроси към г-н Тодор Батков

Вече няколко месеца се води широка атака срещу ПФК "ЦСКА" ЕАД. За нас вече няма никакво съмнение,че целта на тази атака е била да се отнеме лицензът на клуба за участие в турнирите на УЕФА в полза на ПФК "Левски" и че това е станало при грубо погазване на законовите норми и добрите практики на ФИФА и УЕФА.

В тази връзка, предвид неговата публична ангажираност в кампанията срещу ЦСКА, ние нямаме никакво намерение да водим дебат или диалог с президента на Левски г-н Тодор Батков. За пореден път го призоваваме да гледа собствения си клуб и да разрешава нарастващите му финансови проблеми.

От друга страна информационният отдел на ПФК "ЦСКА" е упълномощен да дава изчерпателни отговори на въпроси на журналисти и фенове във връзка със собствеността на клуба, финансирането на спортната дейност, както и всички други въпроси от широк обществен интерес. ЦСКА пръв започна прилагането на прозрачност и категорично премахване на сивия сектор във финансирането във футболните клубове.

Същевременно ние констатираме, че президентът на Левски г-н Тодор Батков, нападайки постоянно ЦСКА, отбягва закономерни въпроси за собствената си дейност, които са много по-актуални от въпросите касаещи нашия клуб:

1. Декларирани ли са реалните заплати на футболистите на ПФК Левски за периода 2007 – 2008 ?

2. Върху какви суми са осигурявани футболистите на Левски за този период и има ли укриване на данъци и осигуровки?

3. Как да си обясним, че декларираните данъци за 2007 г. върху заплатите и социалните плащания на ПФК Левски са няколко пъти по-малко от тези на ЦСКА?

4. Извършвал ли е г-н Тодор Батков и фирми, свързани с него, заменки на земи и гори, които по предварителна информация са довели до източване на бюджетни средства за десетки милиони левове?

5. След като г-н Тодор Батков непрекъснато обвинява ЦСКА заради отношенията на клуба с Кремиковци през 2007 г., може ли да даде официална информация за всички парични преводи между подопечния му клуб и бившия (настоящ) собственик на Левски М. Чорни?

6. Може ли ръководството на ПФК "Левски" да потвърди, че продажбата на цяла група играчи (някои, от които национални състезатели) в края на 2007 и началото на 2008 г. е станала по реални цени и че по тези трансфери не са укрити данъци?

7. Може ли ръководстовото на ПФК "Левски" да потвърди, че премиите, отпуснати на играчите им за периода 2007 - 2008, са обложени с данък в съответствие с действащото данъчно законодателство?

8. По какъв начин ПФК "Левски" е получил безвъзмездно и безсрочно стадион "Георги Аспарухов"?

ЦСКА е готов на публичен дебат по всички тези въпроси, но не и с хора, които прилагат двойни стандарти и се опитват да "играят" футбол с неясни средства и интриги.

Въпросите са приети на заседание на УС на ЦСКА.

Александър Тодоров

Председател на УС и изпълнителен директор на ПФК "ЦСКА" ЕАД

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

drummer
06.11.2008 18:23

Абе mystic_knight, новината я има във всички сайтове! Ти да не искаш да научаваме истината от Томислав Русев, Валентин Грънчаров и Стефчо Стоянов....?! Вземи се в ръце бе момче!!!

Hacktool
06.11.2008 17:28

mystic_knight като не ти харесва недей да ги четеш бе, на теб като не ти е интересно на други им е, аз примерно като левскар няма да отворя сайта на ЦСКА, за да чета нещо там и затова научавам новините от тук .А относно тази новина доколкото знам я има почти за всички сайтове.Явно спортните сайтове в цяла България препиват само от сайтчето на ЦСКА и статиите навсякъде са глупави.Стегни се малко бе

mystic_knight
06.11.2008 16:42

След като повечето публикации за родното първенство в Уинър БГ идват дирекно от сайта на ЦСКА, то аз имам въпрос: Защо направо не направите Уинър БГ просто секция от сайта на ЦСКА? Така поне няма да се изненадвам на глупавите статии.

Frankie_Lampard
06.11.2008 13:42

Абе няма смисъл да се караме фенове на ЦСКА и Левски в днешно време , защото и 2-та клуба са на едно дередже и 2-та отбора окриват данъци и са корумпирани до макс.. и само се правят на интересни тия 2мата боклука просто няма смисъл

BELETSA
06.11.2008 11:42

Да, бе, Томов ви е виновен на вас... Като не си гледате стадото, така ще стане. Ще ви разнищят всичките уговорки и далавери. А вие си искайте пак ШЛ, хаха, нали трябва най-накрая да постигнете така мечтания антирекорд

iksvel
06.11.2008 10:09

Томов само гледа да отмести вниманието от себе си, за да извърши поредната простотия....