Херо: Може и да съм за последно в българския футбол.

15:48
Херо: Може и да съм за последно в българския футбол.
В събота един от най-интересните и непредсказуеми двубои в елитната футболна група е този между Черноморец и Берое. Бургазлии са напред в таблицата и с още едно усилие могат дори да се доберат до четвъртото място, което за съжаление през тази година би им дало само правото да участват в турнира за Интертото. Гостите пък идват с репутацията на безспорен хит на полусезона, един отбор сформиран буквално за часове, без сериозна зимна подготовка, спечели повече точки от две-трети от тимовете в групата. Димитър Димитров има навика да се притеснява най-вече от лесните срещи, затова първия въпрос е в тази посока. Ето и откровенията му направени специално за Winner.Bg.

- Лесен ли е предстоящия ви мач с Берое, господин Димитров?

- Ако кажа такова нещо, ще стана смешен на цяла България. За Черноморец това са най-трудните двубои, защото срещу нас се изправят отбори, които идват в Бургас само с целта да си тръгнат непобедени. Срещу такива отбори ние не можем да разкрием потенциала, трябва да търсим предимно атакуващи действия, а както добре знаете нашата нападателна мощ е твърде ограничена.

- Това ли е причината, да имате успехи почти срещи всеки от така наречените лидери, а в същото време да се дъните срещу Беласица например?

- Абсолютно, ние победихме Литекс, Славия, имаме равенство срещу Локо София, ЦСКА. Че сме отбор, който може да играе силно срещу най-добрите в първенството е безспорен факт. Лошото, е че не взимаме резонните си точки с ктоито щяхме да бъдем далеч по напред.

- Преди първенството се бях обзаложил че няма да сте под седмо място, засега го удържате но около вас е прекалено гъсто населено в таблицата?

- Няколко от поставените цели вече ги изпълнихме. Трябваше да спечелим мининум 32 точки и сме много близо до тази кота, искахме да печелим извън Бургас – постигнахме, искахме да имаме точки срещу най-добрите и това го направихме. Но най-важното да направим Черноморец новото приятно явление във футбола ни, засега не успяваме. Ако трябва да се сравняваме с постиженията на Нефтохимик отпреди седем-осем години, то сега трябваше да имаме десет точки повече в актива си и ние ги загубихме в уж наглед лесни мачове като този с Берое.

- Каква ви е оценката за отбора на Черноморец като игрови възможности?

- Без да звучи пресилено, истината е че не разполагаме през този сезон с футболисти, които могат да вдигнат коренно класата на тима. Това е основното – липсва ни класа. Даваме максимума на възможностите си в повечето срещи, но ни липсва кадрови потенциал. Този проблем така и си остава нерешен. Ако искаме да си поставим по високи цели, имам предвид Европа, ни трябват качествени футболисти.

- В доста двубои имахте претенции и към съдийството?

- За съдийството каквото и да кажа ще е малко. Те знаят много добре, че са ми ясни и пред мен номерата им не могат да минат. Поне в 5-6 мача съдиите бяха дошли тотално да ни обезкостят. Има и шедьоври, дузпата за Литекс в Бургас, отменения гол в Благоевград. Смятам, че от тенденциозното съдийство сме изгубили също не малко точки. За съжаление Черноморец е отбор бе лоби, не действаме задкулисно и си носим последствията.

- Постоянно повтаряте, че някои ден ще хвърлите бялата кърпа?

- Ами постоянно съм на този кръстопът. Дали си заслужава да продължавам да работя в тази тиня, или да си вдигам чукалата. Ясно е, че на 49 години ми у трудно да се променям, а здравето не съм го намерил на пътя. Това, което става в българския футбол е трудно за описване и изтърпяване.

- Често пътувате до София, но не за да разглеждате столицата, а за да отговаряте на въпроси в комисиите на БФС?

- И това е неизбежно. Не мога да си затварят устата, а и те са ме нарочили и за най-малкото нещо гледат да ме санкционират.

- Остана ли нещо скрито-покрито около пребиваването в националния отбор?

- И оттам си тръгнах с лоши чувства. Бях изкаран главно в поръчковите медии като единствен виновник за неуспехите. Моята работа е като притчата, пътят към ада е осеян с добри намерения. Исках абсолютно безкористно да помогна на Ицо, а накрая ме забъркаха в интриги и стана една.

- И си затворихте вратата за националния отбор?

- За известен период ще е така. Но не се знае, има години пред мен, може някога отново да се върна и на това място.

- Както в Левски?

- Не, Левски е затворена страница за мен. Те си имат треньор, който показва забележителни резултати. Стоилов трябва да бъде оставен много години да работи за клуба.

- Той е и ваш ученик?

- Гордея се че самия той го признава. Наистина Мъри е може би единственият, който взе моята философия за футбола и я приложи на терена.

- Локомотив София, Славия?

- Какво ли не се говори и пише. Няма невъзможни неща, но засега съм в Черноморец, но след края на този сезон добре ще си помисля, дали въобще да продължа да работя в българския футбол.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Dumbi
05.04.2008 17:27

Може да е палячо, но и той и Вили Вуцов правят чудеса с отборите които ръководят. Това са треньори, които изковават уважението към себе си от страна на играчите ... а дисциплината при тях е желязна ...