Кокала: Не страдам от сантименти към Левски

10:41
Кокала: Не страдам от сантименти към Левски
Емил Велев-Кокала е новият треньор на Славия. Преди два дни от клуба официално обявиха назначението му на поста. Пред "7 дни спорт" Велев говори за плановете си в новия отбор.
   
- Г-н Велев, честито назначение и дупе да ви е яко, дето се казва...

- Благодаря. Колкото до последното, ясно е, че ни чака много работа и тежък сезон. Но който го е страх от мечки, не ходи в гората.

- Какво се разбрахте с президента на Славия Венци Стефанов?


- Договорът е за една плюс една година. Целите, които си поставихме, бяха две. Едната е Славия да се класира в Лига Европа. Втората е да наложа в състава млади играчи от школата. Имам добри наблюдения върху юношите на клуба и смятам да дам шанс на доста момчета. Идеята е те да бъдат интегрирани в Славия около по-опитните играчи начело с капитана Данчо Петков. Ще имаме и двe или три нови попълнения, но засега няма да ги казвам, както и постовете им. Подготовката ще бъде в Боровец и Банско.

- Друг на ваше място ще каже - трябва ми време, за да направя силен отбор от Славия. Вие подписвате за една година, следователно сте решен да изпълните проекта по-бързо?

- Така е, аз не си падам по бавните неща. Почвам, работя, след година ще видим какво съм постигнал.

- Кои ще бъдат в екипа ви?


- Ще привлека като помощник Николай Митов, който в момента работи отлично с юношите на Левски. Имам желание за още един помощник, славист. Треньорът на вратарите Вальо Захариев и кондиционният Огнян Макавеев остават в екипа ми.

- Какво заварвате след Велислав Вуцов?

- Поемам един добре подготвен отбор. Вили е печен треньор, затова не очаквайте да кажа, че заварвам разбит или зле подготвен тим. Няма такова нещо.

- Все пак белите се издъниха тази година в преките двубои с отборите от челото?


- Аз мисля, че това беше заради лош късмет. Срещу Левски например Стив Ренет си вкара автогол. Литекс едва победи Славия в Ловеч, а на Овча купел двубоят завърши наравно. С Локо София белите също се представиха нелошо.

- Така е, ама като сметнем точките срещу лидерите и стават твърде малко?

- Очевидно нещата опират и до манталитет. Това ще е едно от нещата, където трябва да се поработи по-сериозно.

- Вие сте левскар, но сега ще трябва да се изправите срещу Левски. Всъщност имате ли игран мач срещу сините?

- Като треньор в Макаби Ашдот играхме контрола срещу Левски, когато треньор беше Люпко Петрович. Загубихме с 0:2. Иначе нямам официален мач срещу Левски и този наесен ще ми бъде първият. Но аз не страдам от сантименти! Сега съм в Славия, един от белите, значи трябва да направим всичко възможно да спечелим.

- Не ви ли притеснява, че отивате в отбор с твърде малко публика?


- Не. Привържениците на Славия са ценители на футбола, обичат отбора си. Толерантни са. За мен това е важното. Надявам се да ме запомнят с хубаво.

- Какъв футбол в такъв случай ще им обещаете?

- Нападателен. Аз обичам моят отбор да играе с централен нападател, с две крила, да атакуваме отвсякъде.

- В Левски взеха Ясен Петров. Как ще коментирате това назначение?

- Добро е за отбора. Ясен разбира футбола. А и за Левски е по-добре да си има старши треньор, а Гонзо да се съсредоточи в работата си като спортен директор. Друг е въпросът, че Ясен съвсем скоро ще се убеди в това, че в Левски се работи трудно.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация