\"Най-важното е манталитетът в Славия да се промени\"

15:45
\"Най-важното е манталитетът в Славия да се промени\"
Новият треньор на Славия София Емил Велев заяви, че е приел почти веднага предложението на собственика на клуба Венцислав Стефанов, тъй като целите и на двамата са съвпадали.

"Една година бях без работа. Като човек, който иска да работи по професията си, си търсех отбор в България и чужбина. Преди няколко дни Венци ме помоли да се видим и аз разбрах защо ме търси, тъй като вече бях спряган за заместник на Вуцов. Следя отбора на Славия - това е тим, който трябва да се бори за призовата тройка в България, има богато минало и добри футболисти, които са дали много на националния отбор. Целите ни с г-н Стефанов съвпаднаха, приех веднага", каза Кокала в началото на първата си пресконференция като треньор на "белите". Той поясни и какви са плановете му за лятната подготовка, заявявайки:

"Мисля да съберем тима на 14 юни. През първите два-три дни ще се направят нормалните изследвания, след което заминаваме на лагер за десет дни в Боровец. След това се връщаме в София и отиваме в Банско за още две седмици. Смятам да изиграем седем контроли. Играчите, на които ще разчитаме през следващия сезон, трябва да изиграят поне три-четири мача". " Славия е много добър отбор, който изигра някои отлични мачове, макар в някои да се представи и по-слабо, но с добра мотивация и манталитет, може да заиграе и по-добре, плюс две-три нови попълнения. Може и да освободим някого, не се знае, трябва ни сплав от опитни и млади футболисти. Трябва да налагаме младите дори с риска, че може да допуснат грешки. Наясно съм на кои постове ми трябват играчи. Искаме поне две три момчета от школата в първия тим. Ако едно момче не става, няма нужда да го налагаме до безкрай. Има интерес към двама-трима наши играчи. Това са Раис МБоли, Стив Ренет и Павле Попара, но ако нищо не се случи до края на първия лагер, аз бих искал те да останат в тима", коментира ситуацията в тима бившият наставник на Левски. Той даде мнение относно отказа на Иван Стоянов да играе за българския национален отбор. "Това не е поведение на професионален футболист. Щом си получил покана, ще играеш толкова, колкото реши треньора. Треньора решава за колко време да пуска играча, а не обратното. Вярно е, че той е пътувал много - от Владикавказ дотук, но всички пътуват, това не е оправдание", смята Кокала.

"Най-важното е манталитетът в Славия да се промени", завърши Емил Велев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация