Легендарен голмайстор на \"червените\": Вече не съм за ЦСКА!

10:45
Легендарен голмайстор на \"червените\": Вече не съм за ЦСКА!
Най-големият голмайстор в историята на А група Петър Жеков даде интервю пред „Тема Спорт", в което говори за ЦСКА и раздялата си с клуба.

Г-н Жеков, с какво се занимавате в момента, след като напуснахте ЦСКА?


- С нищо. Стоя си вкъщи и гледам телевизия. Всеки ден си правя по една разходка, за да поддържам някакъв тонус. Иначе гледам предимно международните мачове по телевизията, фен съм на английското първенство, но си нямам любим отбор. Тази година обаче бях за Челси, които играха най-добър футбол и заслужено станаха шампиони. Ливърпул за мен е голямото разочарование. Късат ми нервите.

Защо не ви виждаме вече на „Армията"?


- Никой не ме търси от ЦСКА. За какво да ходя? Няма да им се предлагам. Като не съм желан, ще си стоя у дома. Не съм стъпвал на стадиона от септември и едва ли повече ще отида. Просто няма какво да правя на „Армията". Ветераните ми се обаждат и ме канят да ходя на мачове, но аз им отказвам.

Вярно ли е, че не гледате ЦСКА дори и по телевизията?

- Не, не, по телевизията си ги гледам редовно. Не пропускам, като ги дават, но просто не ходя на „Армията". Отборът вече не ме интересува и не съм от ЦСКА. Колкото съм играл за червените, толкова съм бил и в Берое, така че сега съм за Берое и моя първи отбор Раковски Димитровград, който е във В група. Сега в събота ни поканиха мен, Стойчо Младенов, Дончо Донев и Елин Топузаков. Това сме по-значимите футболисти, които сме излезли от Димитровград. Кметът на града ни покани и аз лично ще отида. Доколкото знам, Стойчо вече се е прибрал от Египет, така че очаквам и той да дойде, защото е обещал и не вярвам, да подведе хората.

През зимата казахте в телевизионен ефир, че Румен Трифонов прави голяма грешка, като преминава в ЦСКА, още ли мислите така?

- Да, продължавам да мисля така. Трябваше да си до-играе сезона в Миньор или дори да остане още една година в Перник, за да се развие. Момчето е цесекар от дете, но още можеше да изчака, за да се докаже още повече и да добие по-голяма увереност и самочувствие.

Как се разделихте с ЦСКА?

- Взех си парите и избягах. Не Вярвах, че ще ми платят заплатите, но ми ги дадоха. Имах да взимам 4 заплати, качих се в офиса на „Армията", прибрах си парите и хукнах от стадиона, като повече не се върнах. В ЦСКА уважавам само Венци Живков. Той си разбира от работата и е човечен, може да ти влезе в положение и да ти помогне, добро момче. Виждам го, че обича ЦСКА. С никого от другите не си говоря.

Какво очаквате от ЦСКА през новия сезон?

- Нищо не очаквам. В ЦСКА трябва да работят цесекари, защото те знаят за какво става въпрос.

Емо Костадинов е цесекар?

- Познавам го Емо, няма какво да ми обяснявате за него. Знам го какво иска. Доста хора искат да се набутат в ЦСКА, за да лапнат някой лев.

Защо според вас Димитър Бербатов се отказа от националния отбор?

- Сигурно е обиден на някои. Не може да има друга причина. Явно е разсърден или на съотборниците си, или на треньора Мъри, или на журналистите. Не е станало нищо фатално, като се е отказвал. И аз съм играл, и Гунди е играл в националния отбор и сме приключвали в един момент, таке че футболът няма да свърши, като Митко се отказва. Не е нужно да се прави такава голяма драма.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация