Боро и Манчестър в едно футболно шоу

17:40
Боро и Манчестър в едно футболно шоу
В истински спектакъл се превърна срещата между съставите на Мидълзбро и Манчестър Юнайтед. Господстващият по футболните терени състав на Сър Алекс успя да вземе бърз аванс, като в 10-тата минута безспорно най-силния играч през този сезон в тима Кристияно Роналдо отбеляза първото попадение.

Голът сякаш успокои гостите и те позволиха на своя домакин не само да изравни играта, но дори да поеме инициативата. Силните минути на Боро доведоха до няколко опасности пред вратата на Ван дер Саар и съвсем логично в 35-тата минута Алвеш се озова очи в очи с холандския страж изравнявайки резултата.

Домакините продължиха да оказват натиск върху дефанзивните играчи на настоящия шампион и да търсят второ попадение още преди почивката. Въпреки това резултатът през първите 45 минути остана 1:1.

Втората част продължи при обилен снеговалеж, но за радост на зрителите на "Ривърсайд стейдиъм" качеството на продукцията не спадна. И двата отбора продължиха борбата по целия терен и това им донесе нови поводи за радост.

Първи до гола се добраха домакините, които благодарение отново на своята нова покупка Алфонсо Алвеш съумяха да обърнат развоя на събитията в своя полза. Голът не повлия на играта, но точно тук пролича класата на шампионите, които в 74-тата минута след чудесно подаване на Джи Сун Парк към Рууни.

До края на мача още по-сериозни положения липсваха, но в 94-тата минута при даденото продължение от добре познатия на всички Майк Райли домакините изпуснаха златен шанс да грабнат трите точки.

След този мач разликата между Манчестър и Челси вече е само три точки, което прави борбата за титлата крайно интригуваща.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация