Томов пак избухна: Станишев взе лиценза на ЦСКА!

15:42
Томов пак избухна: Станишев взе лиценза на ЦСКА!
Сергей Станишев е "злоупотребил" с властта си по време на своето управление като премиер на Република България, заяви Александър Томов на среща с медиите в Националния пресклуб на БТА.

Бившият президент на българския футболен клуб ЦСКА обвини пряко Станишев в отнемането на лиценза на "червените" преди две години и съобщи, че ще заведе дело на стойност 1 100 000 лева в имуществени и неимуществени щети, нанесени персонално срещу него и срещу клуба. Сумата е предвидена за дарение към детско-юношеския футбол. Зад идеята за отнемането на ЦСКА стоят хора не само с политически, а и с финансови интереси.

Според г-н Томов акцията срещу ЦСКА е започнала след спечелената шампионска титла от 2008-а година. Основните моменти са два. Първо е бил спрян от подписването си договор за спонсорство на ЦСКА от водещ европейски автомобилен концерн, а след това са били отклонени предложения от милиардерите Лакшми Митал и Константин Живаго, които са представили инвестиционни планове с точно назовани суми, при положение че вземат "Кремиковци" под свое управление.

"Зад действията на г-н Станишев стоят хора с интереси. Тези дни се навършват две години от началото на акцията срещу мен, срещу ЦСКА и срещу обществото. За първи път Европейската футболна централа позволи намеса на политик във футболен клуб от една държава. Отнемането на лиценза беше решено в кабинета на г-н Станишев, а не в Българския футболен съюз. Завеждаме иск за 100 хиляди лева неимуществени щети и 1 милион лева за нанасяне на имуществени щети", заяви Томов.

Според адвоката на Томов - г-н Мановски, Сергей Станишев е нарушил редица точки от член 387, за което съдебната присъда може да стигне до 10 години затвор. Според обвинението бившият премиер е злоупотребил с властта чрез редица отговорни организации, сред които Държавна агенция "Национална сигурност" и Национална агенция за приходите (НАП). Томов отново заяви, че към момента при продажбата на ЦСКА на Титан АС, клубът е бил без задължения към НАП.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

BoBi_Levskara
28.05.2010 17:17

Очаквам да излезе информация която да докаже, че всъшност Буш е отнел лиценза на ЦСКА под надиска на Терорстични организации.Последните информации сочът, че ударът срещу кулите близнаце на 11.9.2001 е бил само за предупреждение какво може да стане, ако лиценза на ЦСКА не бъде отнет.

joro_71
28.05.2010 17:06

Този човек трябва да го разстрелят насред центъра на София за назидание на всички като него,а те не са никак малко.