Байерн с нов провал, Домовчийски герой за Херта

19:02
Байерн с нов провал, Домовчийски герой за Херта
Отборът на Байерн Мюнхен позволи на опашкарите от  Борусия Мюнхенгладбах да постигнат частичен обрат за крайното 2:2 в двубоя игран на "Борусия Парк" и по този начин изостана на три точки от лидерите Байер Леверкузен и Хофенхайм.

Италианецът Лука Тони даде преднина за немския колос с гола си в 21-та минута, а в 65-та Франк Рибери реализира отсъдената дузпа за 0:2. Двата гола разлика видимо успокоиха гостите и това им изигра лоша шега. Само за две минути между 79-та и 81-та Фриенд и Брадли заличиха пасива, за да помогнат на своя отбор да прибави към актива си една точка, която може да се окаже твърде ценна в борбата за оцеляване.

В дербито на кръга между  "аспирините" и Шалке 04 успехът бе за домакините, благодарение на който те отстояха първата си позиция. Киеслинг и Хелмес осигуриха комфортна преднина за своите преди почивката, за да се стигне до почетното попадение на Курани пет минути преди края. Леверкузен доиграха последните 23 минути и с човек по-малко, след като Кастро бе изгонен за два жълти картона получени в рамките на осем минути.

Новакът Хофенхам продължи да впечатлява с играта си, след като надделя макар и трудно с 3:2 над отбора на Волфсбург. Домакините повеждаха на три пъти, като последното попадение за тяхна радост се оказа и победно.

Българският нападател на Херта Берлин Валери Домовчийски влезе през второто полувреме в двубоя с Хамбургер, но само три минути след появата си се разписа, възползвайки се от отлично центриране на Нику. С попадението на бившия играч на Левски, домакините обърнаха резултата до 2:1, при който дойде и краят на мача.

В останалите двубои днес се получиха следните резултати:
Борусия Дортмунд - Айнтрахт 4:0

Енерги К. - Карлсруе 1:0

Щутгарт - Арминия Б. 0:0

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация