Рома с успех в дербито на Рим

06:51
Отборът на Рома взе глътка въздух, след като победи късно снощи с 1:0 Лацио в дербито на Рим. Въпреки, че двата отбора излязоха в този двубой от коренно различни позиции, с оглед 14-те точки аванс в полза на "орлите", то "вълците" през по-голямата част от двубоя не оставиха съмнение в превъзходството си.

Първото полувреме завърши при нулево равенство, но пет минути след началото на второто Баптища се възползва от центриране на капитана Тоти и с глава откри. Голът принуди гостите да тръгнат по-смело в атака и играта се оживи. В 66-та минута Ледесма извърши грубо нарушение срещу голмайстора в срещата до момента и пое преждевременно към съблекалните оставяйки своите в твърде деликатна ситуация.

Макар и в намален състав именно след изгонването на своя съотборник "небесносините" създадоха най-опасните си положения пред вратата на Дони, но ударът на Томазо Роки премина на сантиметри от гредата, а Пандев останал очи в очи със стража на домакините не успя да го преодолее. Рома имаше също своите шансове за нов гол, но влезлият като резерва Менес на два пъти не успя да преодолее Карисо. Симоне Перота следвайки примера на Ледесма си заработи два жълти картона в рамките на 13 минути и ще трябва да гледа от трибуните следващия мач на отбора си.

Рома: Дони, Панучи (78\'Касети), Мексес, Жуан, Тонето, Перота, Де Роси, Бриги, Баптища, Вучинич (88\'Тадей), Тоти (75\' Менес)

Лацио: Карисо, Лихщайнер, Сивилия, Розенал, Раду, Броки (82\'Дабо), Ледесма, Маури (60\'Мегни), Пандев, Роки (84\'С. Индзаги),



За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация