Марков оптимист за класирането в ЮАР

12:42
Марков оптимист за класирането в ЮАР
Селекционерът на националния отбор на България Пламен Марков заяви преди контролната среща със Сърбия в сряда, че очаква новите футболист в тима да оправдаят доверието му. Според бившия треньор на ЦСКА националите ни не са загубили шансове за класиране на Мондиала в ЮАР.

"В мача срещу Грузия не се представихме на нужното ниво. Аз също поемам вината, защото явно не съм успял да мотивирам футболистите. Все още имаме шансове да се класираме за Световното първенство. Вярвам, че можем да играем много по-добре", заяви Пламен Марков.

"Срещу Сърбия ще дам шанс за изява на няколко играчи, които нямат голям стаж в националния отбор. Надявам се, че те няма да ме предадат и ще докажат качествата си", каза още наставникът на България.

"Не ми е оказван натиск от никаква страна. Нито по време на предния ми престой начело на националния отбор, нито сега. Ако има такова нещо, ще ви го кажа, дори ще свикам специална пресконференция. Показвал съм, че държа на мнението си. Такова нещо не може да има и никога не се е случвало. И да съм правил грешки, това са били човешки грешки, а не плод на диктовка от нечия страна.

На въпрос дали Ивелин Попов не е получил повиквателна заради изказването си по адрес на работата на националния селекционер, Марков отговори шеговито:

"Когато пращах повиквателни за него нямаше - това е положението. Това обаче не значи, че за в бъдеще няма да разчитам на него. Вратите на националния тим са отворени за Попов. Щях да викна Емил Гъргоров, но в сряда той е получил контузия, което го възпрепятства за две седмици. Все пак приятелските срещи са за това, за да се пробват нови играчи. Липсата на класни единици при нас налага да викам и резервни състезатели от чуждите отбори", добави още Марков.

Групата от 18 футболисти за контролната среща с отбора на Сърбия в Белград можете да видите ТУК.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Kantona
17.11.2008 13:48

По думите му можем да съдим, че още не му е поставена правилната диагноза!